ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΔεν τα κατάφερε ο 49χρονος που έπεσε από την σκαλωσιά

Δεν τα κατάφερε ο 49χρονος που έπεσε από την σκαλωσιά

Από

Ημερομηνία

Άνιση αποδείχθηκε η μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, που έδωσε ο 49χρονος αλλοδαπός εργάτης μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή των Μοιρών.

Υπενθυμίζεται ότι, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έπεσε από σκαλωσιά κατά την διάρκεια εργασιών, που εκτελούσε στο καμπαναριό του Αγ. Νεκταρίου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο εργάτη σε σοβαρή κατάσταση και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε, λίγες ώρες αργότερα. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων ν.Ηρακλείου

Να σημειωθεί ότι με αφορμή το νέο αυτό εργατικό δυστύχημα, σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κατήγγειλε εκ νέου τη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αλλά και την έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.  Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΗ ανέφερε: “Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση του μηχανισμού ελέγχων του ΣΕΠΕ  με προσωπικό για την διεξαγωγή ελέγχων και την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όλους αυτούς, που παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων”

Επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων ανέφερε μεταξύ άλλων:  “Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι”.

Πηγή: cretalive.gr

Πρόσφατα άρθρα