Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑπεβίωσε ο Κώστας Μαντωνανάκης

Απεβίωσε ο Κώστας Μαντωνανάκης

Από

Ημερομηνία

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε ο Κώστας Μαντωνανάκης ο πατριάρχης της γνωστής οικογενείας που ασχολείται με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης εξαγόρασε το 1983 το μερίδιο της Νάκου στο Elounda Beach και το υπόλοιπο 50% αργότερα, το 1987, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου και στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε πολλά ακόμη πολυτελή ξενοδοχεία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο την Τετάρτη στις 5.00 το απόγευμα.

 

 

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Σήμερα, ο Κώστας Μαντωνανάκης ένας άνθρωπος  που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία, ένας πολίτης που αγωνίστηκε με επιμονή και μεθοδικότητα καταφέρνοντας να κυριαρχήσει επιχειρηματικά για πολλές δεκαετίες στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, απ΄ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και στον χώρο του τουρισμού στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του !

Η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, συνδέεται όπως όλοι γνωρίζουμε με την συνέχιση της λειτουργίας δύο καταξιωμένων ξενοδοχείων ( Elounda Beach – Elounda Bay) αλλά και με την επιτυχή προσπάθεια του, να βάλει στον χάρτη της τουριστικής αγοράς άλλη μία περιοχή του δήμου : το Σίσι.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης, θα μείνει στην μνήμη μας , ως ο άνθρωπος που είδε την δυναμική του τουρισμού και προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, αφήνοντας το δημιουργικό αποτύπωμα του στην ιστορία του τόπου.

Συμπαραστάτες σ΄ αυτήν του την προσπάθεια, τα παιδιά του Παντελής και Άννα, άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Θα μείνει πάντα στην μνήμη μας και θα προσωποποιεί τις έννοιες της εργατικότητας της κοινωνικής προσφοράς και της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας και της οικογενειακής ζωής, και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά του, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό Ταξίδι!

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Αντώνη Εμμ. Ζερβός

Πρόσφατα άρθρα