Αρχική_Τοπικά νέαΕξιχνιάστηκε η υπόθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου με την επίθεση σε αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου με την επίθεση σε αλλοδαπούς

Από

Ημερομηνία

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Λασίθι 

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, στο Λασίθι

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εφτά ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, καταλήγει το δελτίο τύπου της αστυνομίας.

 

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Μεγάλη θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή μας το περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά αλλοδαπών εργατών γης.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία δεν συνάδουν με την φιλήσυχη και φιλόξενη κοινωνία του Λασιθίου.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου γεννήθηκε ο Ξένιος Ζευς, είναι ξένες προς το Κρητικό πνεύμα φιλοξενίας, θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ήταν ποτέ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν ανεκτές.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα θύματα της άνανδρης επίθεσης, αναμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης και ζητούμε μηδενική ανοχή από τις έμπειρες αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τη διάσταση και τη σοβαρότητα του περιστατικού.

 

Πρόσφατα άρθρα