Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΨυχραιμία για τους σεισμούς συνέστησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Ψυχραιμία για τους σεισμούς συνέστησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός τόνισε ότι για τη διαχείριση σεισμικών συμβάντων απαιτείται ψυχραιμία.

«Όλοι θα πρέπει να συμβάλομε να επικρατήσει ψυχραιμία στον κόσμο και να διαχειριζόμαστε λίγο πιο εύκολα τέτοια συμβάντα. Δυστυχώς, ειδικά στα «σόσιαλ μίντια» ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και δημιουργούν κλίμα έντασης χωρίς να υπάρχει λόγος».

«Ως Δήμος κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και τον καθηγητή Λέκκα και εντός των επομένων ημερών θα παραλάβει το σχέδιο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών του Δήμου για αντιμετώπιση όλων των φυσικών καταστροφών, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί αρμοδίως για να ενταχθεί στο συνολικό σχέδιο του Νομού, όσον αφορά το Μεραμβέλλο».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι την Τρίτη δόθηκαν οδηγίες στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ώστε να ετοιμαστούν οι χώροι καταφυγής (για παροχή νερού, αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο), μιας και όπως φαίνεται, αυξάνεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη.

Επίσης, σε συνεννόηση με τον κ. Λέκκα, πρόκειται να ξεκινήσουν να γίνονται και κάποιες ασκήσεις ετοιμότητας, γιατί έτσι μόνο μπορούν να λυθούν τέτοια προβλήματα. Εξ άλλου, η πραγματικότητα των τελευταίων σεισμών έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός κινήθηκε τάχιστα, σε πρακτικά ζητήματα προέκυψαν θέματα  εφαρμογής, γιατί δεν διαχειριζόμαστε τέτοια πολύ συχνά.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα