Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣυλλυπητήριες ανακοινώσεις από φορείς της αυτοδιοίκησης της Κρήτης για τον θάνατο της...

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από φορείς της αυτοδιοίκησης της Κρήτης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Από

Ημερομηνία

Τη θλίψη τους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασαν φορείς της αυτοδιοίκησης από την Κρήτη:

Με δήλωσή του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους. Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους. Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σημειώνει: «Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας. Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της».

Δελτίο τύπου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, απέστειλε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέροντας ότι: «Έκλεισε ο κύκλος της ζωής μιας ξεχωριστής προσωπικότητας της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής, της Φώφης Γεννηματά. Ήρεμη δύναμη. Αγωνίστρια στη Ζωή και την Πολιτική που δεν της χαρίστηκαν. Με ήθος, ηρεμία, επιμονή, υπομονή κατάφερε να συνεχίσει στην ρότα του πατέρα της με βασικό στοιχείο την πολιτική ηθική, πράγμα δυσεύρετο στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι. Προσωπικότητες όπως η Φώφη Γεννηματά αποτελούν τους φάρους στο άγριο πέλαγος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σ ´ευχαριστούμε γι’ αυτό που ήσουν και για όσα μας έδωσες. Καλό Ταξίδι».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους της ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού. Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη. Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο», επισήμανε ο κ. Σημανδηράκης.

Επίσης με αφορμή τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση: «Ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού», το «θηρίο» νίκησε μια μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα που παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μπορεί να είχε κάποιος μαζί της, είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η Φώφη Γεννηματά, αφήνει πίσω της ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα και θα αποτελεί για πάντα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο», της ελληνικής πολιτικής σκηνής».

 

Πρόσφατα άρθρα