Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚλείνει η εστίαση στον Άγιο Νικόλαο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου- κλειστά και...

Κλείνει η εστίαση στον Άγιο Νικόλαο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου- κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα στον υπόλοιπο νομό

Από

Ημερομηνία

Κλείσιμο της εστίασης αποφάσισε ο Σύλλογος Εστίασης Αγίου Νικολάου για την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία. Σεβόμενοι πρώτα από όλα την δημόσια υγεία και τηρώντας τα νέα μέτρα του κράτους τα μαγαζιά της εστίασης έρχονται αντιμέτωπα με ένα σημαντικό ποσοστό μείωσης τζίρου, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου δεν συμμετέχει στην απεργία.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γιαλελάκης αναφέρει:

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες του τόπου μας, να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Κινητοποίηση των ομοσπονδιών των κλάδων εστίασης και λιανικού εμπορίου.

Ζητάμε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιτηρήσεων μας και αποτελεσματική ανάσχεση της πανδημίας με ενίσχυση του συστήματος υγείας και όχι με ανεδαφικά ημίμετρα που πλήττουν ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις μας.

Να είναι την Τρίτη 16 Νοέμβρη κλειστά τα καταστήματα εστίασης όλη μέρα και τα εμπορικά τρεις ώρες 09:00-12:00. Κλάδος εστίασης  και λιανικό εμπόριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα.

Η μαζική συμμετοχή και η συσπείρωση μας αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν δεκτά τα αιτήματα που θα επιδοθούν υπό μορφή ψηφίσματος στον πρωθυπουργό την ίδια μέρα. Όλοι μας στην απεργία, όλοι μας σε συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης. Να μην λείψει κανείς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας

Κάλεσμα απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
Σαν πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άδικα μέτρα και με απόφαση τής Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 9.00 πμ έως τις 12.00μμ.
Όλοι μαζί να παραβρεθούμε στην πλατεία Σητείας στις 11.00 πμ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας
Κάλεσμα απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Παρακαλούμε όλους τους καταστηματάρχες, για την συμμετοχή τους στο συμβολικό 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Κρήτη, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 και συγκεκριμένα από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, στηρίζοντας όλοι την αντίδραση μας αυτή, ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων στο Λιανικό Εμπόριο.
Στη κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:
1) Εξάμηνη μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και
2) Εξάμηνη μετάθεση της αντίστοιχης αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας.
3) Στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου, όπως για την εστίαση και τον τουρισμό.
4) Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
5) Διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης πάγιων δαπανών και για τους αυτοαπασχολούμενους.
6) Πρόβλεψη τρίμηνης παράτασης ισχύος της κρατικής ενίσχυσης – Γέφυρα 2, με παράλληλη ισχύ των υφιστάμενων ποσών ενίσχυσης ανά δικαιούχο.
7) Φορολογική καθιέρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής επόμενου έτους.
9) Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.
Εκπροσωπώντας όλα τα καταστήματα της Ιεράπετρας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στα νέα μέτρα, ζητάμε την κατάργηση τους και την έμπρακτη στήριξη του λιανικού εμπορίου και των μικρών επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα στο λιανικό εμπόριο και το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων στην Κρήτη στις 16 Νοεμβρίου.  Αναφέρουν:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Η κλιμακούμενη υγειονομική κρίση οξύνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση με ξεκάθαρη πλέον αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το Λιανικό Εμπόριο της Κρήτης είναι αντίθετο στα νέα μέτρα και ζητάμε την άμεση απόσυρσή τους. Για μια ακόμη φορά από την αρχή της πανδημίας οι εμπορικές επιχειρήσεις γινόμαστε εύκολος στόχος και μάλιστα όταν σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από όλους.

Προκαλεί επίσης οργή και αγανάκτηση η εξαίρεση τήρησης των νέων μέτρων από τα super markets, τις λαϊκές αγορές δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Ο άδικος τρόπος αντιμετώπισης του λιανικού εμπορίου απέναντι στην οικονομική ζωή με στοχευσιμότητα και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν μπορούμε πια να το αποδεχτούμε.

Η επανεξέταση των νέων υγειονομικών μέτρων αλλά και ο συνδυασμός τους με μέτρα στήριξης κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.

Στη κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:

  • Εξάμηνη μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και
  • Εξάμηνη μετάθεση της αντίστοιχης αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας.
  • Στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου, όπως για την εστίαση και τον τουρισμό.
  • Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
  • Διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης πάγιων δαπανών και για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Πρόβλεψη τρίμηνης παράτασης ισχύος της κρατικής ενίσχυσης – Γέφυρα 2, με παράλληλη ισχύ των υφιστάμενων ποσών ενίσχυσης ανά δικαιούχο.
  • Φορολογική καθιέρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής επόμενου έτους.
  • Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Εκπροσωπώντας όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στα νέα μέτρα,  ζητάμε την κατάργηση τους και την έμπρακτη στήριξη του λιανικού εμπορίου και των μικρών επιχειρήσεων.

Ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας μας, συμμετέχοντας στη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο κλάδος της εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ΚΛΕΙΝΟΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις  να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, να διασωθούν θέσεις εργασίας στο εμπόριο  και να μην μετρήσουμε νέα λουκέτα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Ο πρόεδρος Εμμ. Κουμαντάκης

Ο γεν. γραμματέας Νικ. Τσαμάνδουρας

Πρόσφατα άρθρα