Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεν έχουμε δει ακόμα στο Ν. Λασιθίου βελτίωση στο χρόνο απονομής συντάξεων-Παραμένει...

Δεν έχουμε δει ακόμα στο Ν. Λασιθίου βελτίωση στο χρόνο απονομής συντάξεων-Παραμένει επιτακτικό το αίτημα για γραφείο συντάξεων στον Άγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο ζήτημα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων είναι πολύ μεγάλη για να περάσει απαρατήρητη», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για την μείωση των εκκρεμών συντάξεων επισημαίνοντας πως σταδιακά, ο μηνιαίος αριθμός απονομών κυρίων συντάξεων αυξήθηκε και από τις 10 χιλιάδες που ήταν το 2019 έχει πλησιάσει τις 20 χιλιάδες, ενώ στόχος τους επόμενους μήνες είναι να φτάσει τις 30 χιλιάδες. Σαν αποτέλεσμα, παρά τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης των τελευταίων μηνών, ο αριθμός των κυρίων εκκρεμών συντάξεων (εκτός διεθνών) έχει μειωθεί από σχεδόν 170 χιλιάδες που ήταν το καλοκαίρι του 2019,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ανακαλύπτονται ακόμα και σήμερα “ξεχασμένες” σε ντουλάπες, συρτάρια και σάκους χωρίς καταχώρηση και αριθμό πρωτοκόλλου, σε λίγο πάνω από 120 χιλιάδες. «Είχαμε μείωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων κατά περίπου 45-50 χιλιάδες», επεσήμανε ο κ. Τσακλόγλου, και συμπλήρωσε πως «σε ορισμένα πρώην ταμεία η αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων είναι θεαματική».

 

Δεν υπάρχει πρόοδος στο Λασίθι

 

Παρά τα θετικά νούμερα που παρουσίασε ο Υπουργός, εντούτοις το μεγάλο πρόβλημα στην απονομή συντάξεων στην ανατολική Κρήτη και το Λασίθι παραμένει. «Δυστυχώς, η βελτίωση στην οποία αναφέρεται ο κ. υπουργός δεν έχει αγγίξει τους Λασιθιώτες που ταλαιπωρούνται ακόμα για πολλά χρόνια», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης.

«Η εξυπηρέτηση από το Ηράκλειο δεν μπορεί να γίνει και να αποδώσει όπως μαρτυρούν τα πραγματικά δεδομένα σε τοπικό επίπεδο», υπογραμμίζει ο ίδιος, εξηγώντας παράλληλα πως «η μόνη λύση είναι εκείνη που ζητάμε διαχρονικά: Γραφείο συντάξεων στον Άγιο Νικόλαο. Δεν γίνεται να μένουν οι άνθρωποι χωρίς να τους έχει αποδοθεί κανονικά η σύνταξη επί σειρά ετών. Θυμόμαστε όλοι τον κ. Βρούτση ως Υπουργό Εργασίας που μας είχε πει ότι ένα μήνα μετά τα περυσινά Χριστούγεννα θα είχε λυθεί το θέμα των συντάξεων. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της ευρύτερης λύσης. Το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογραμμίζει ο κ. Πεπόνης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα