Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑνοικτά την Κυριακή όσα καταστήματα θέλουν στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο των...

Ανοικτά την Κυριακή όσα καταστήματα θέλουν στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων

Από

Ημερομηνία

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια. Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας στον Άγιο Νικόλαο από τις 11 το πρωί με 8 το βράδυ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε επιχείρησης, δηλαδή τα καταστήματα, προαιρετικά, μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Και στα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Νικολάου τα εμπορεύματα προσφέρονται, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Μανόλης Πάγκαλος, σε χαμηλότερες τιμές που αγγίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και το 50% της αρχικής.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (όσα το επιθυμούν απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου δεν ανοίγουν).

  • Θυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας παραμένει στην ίδια πάγια θέση σε ότι αφορά τις Κυριακές δηλαδή κλειστά όλες τις Κυριακές του χρόνου εκτός από μια Κυριακή τα Χριστούγεννα και μία το Πάσχα. Επομένως τη Κυριακή 16/01/2022 τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

Πρόσφατα άρθρα