Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣε αδιέξοδο οι ΤΟΕΒ λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Σε αδιέξοδο οι ΤΟΕΒ λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Από

Ημερομηνία

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου Κ. Κασωτάκη και τον ταμία Γ. Τραντά μετά από αίτημα τους.

Στην αγωνία, τον προβληματισμό και τη ανησυχία τους για το μέλλον του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου αλλά και όλων των ΤΟΕΒ, που βρίσκονται σε τροχιά κατάρρευσης από την κακή κατάσταση σε πολλές υποδομές, ήρθε να προστεθεί η συνεχής αύξηση της τιμής του ρεύματος, η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η οποία υπερδιπλασίασε τους λογαριασμούς . Η αύξηση αυτή οδηγεί τους ΤΟΕΒ σε αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Για να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του ο ΤΟΕΒ, θα προχωρήσει σε αυξήσεις που θα επωμισθούν οι καταναλωτές.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για την κάλυψη του 80% της «ρήτρας αναπροσαρμογής» και στους ΤΟΕΒ, καθώς αποτελούν μεγάλους καταναλωτές αγροτικού ρεύματος, οι ΤΟΕΒ δεν περιλαμβάνονται στο μέτρο.

Οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη αξιοποίησης των νερών του βιολογικού με την τριτοβάθμια επεξεργασία, την ανάγκη επέκτασης του δικτύου άρδευσης, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Επεσήμανε τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση της χώρας και την αντικατάσταση του από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την ρήτρα αναπροσαρμογής στην οποία οφείλεται ο διπλασιασμός της τιμής του ρεύματος.

Αν και το πρόβλημα της ακρίβειας του ρεύματος στη χώρα μας άρχισε εδώ και πολλούς μήνες, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πολεμικές συγκρούσεις  εκτός από τούς κινδύνους που δημιουργούν για τους λαούς, θα οξύνουν τα προβλήματα τόσο στην ενέργεια όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο και είναι ανάγκη να τελειώσει αυτή η πολεμική σύγκρουση  που θέτει σε κίνδυνο την Ειρήνη, καταλήγει το δελτίο τύπου του βουλευτή Λασιθίου.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα