Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠροσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών στον Αγ. Νικόλαο - Αγορά απινιδωτών...

Προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών στον Αγ. Νικόλαο – Αγορά απινιδωτών από το δήμο

Από

Ημερομηνία

Στην αγορά απινιδωτών τελευταίας τεχνολογίας, που θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών σε δημόσιους χώρους, θα προχωρήσει ο δήμος Αγίου Νικολάου.

Οι εταιρείες που θα προμηθεύσουν είναι η HaMed – Χαραλαμπάκης Α.Ε.Β.Ε, Ιατρικά – Νοσοκομειακά Είδη έναντι του ποσού των είκοσι χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα ευρώ και ογδόντα λεπτών και η Μονάδα Βιομηχανικών Ιατρικών Αερίων Κρήτης ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ έναντι του ποσού των έξι χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα έξι ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε συζητηθεί πριν από λίγο καιρό στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ – Ιατρό κ. Γιάννη Ανδριώτη, με τον κ. Ανδριώτη να επαναφέρει το θέμα σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Για τη χρήση των ιατρικών μηχανημάτων, θα εκπαιδευτούν εθελοντές, με την συνδρομή της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν.Ν.Α.Ν και ειδικότερα του κ. Γ. Ανδριώτη.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, όπως είχε επισημάνει ο κ. Ζερβός, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών και ν΄ αναπτυχθεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη μια ανθρώπινη ζωή.

Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση, θα καλυφθεί από χρηματοδοτήσεις από έκτακτους ΚΑΠ για Covid-19 από ΥΠΕΣ και θα βαρύνει τον Κ.Α. 70-7135.01.

 

Πρόσφατα άρθρα