Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου: «Ο,τιδήποτε καταλαμβάνει παρανόμως οδόστρωμα θα φεύγει»

Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου: «Ο,τιδήποτε καταλαμβάνει παρανόμως οδόστρωμα θα φεύγει»

Από

Ημερομηνία

Όλες σχεδόν οι παραβάσεις που βεβαιώνει η Τροχαία Αγίου Νικολάου εντός κυρίως της πόλεως αφορούν σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής, όπως διαπιστώνεται από την Υπηρεσία, τόσο από τις κλήσεις-παραβάσεις που κόβονται, όσο και από τις ενστάσεις που κατατίθενται έναντι αυτών.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Πέτρος Ζερβάκης σχολιάζει στην ΑΝΑΤΟΛΗ σχετικά ότι όλοι όσοι έχουν ροπή στην παραβατικότητα και δημιουργούν προβλήματα «είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Οι περισσότερες εκ των παραβάσεων αφορούν, όπως λέει, σε κατάληψη θέσεων ΑμεΑ, φορτοεκφόρτωσης, διαβάσεις πεζών και σε διπλο-τριπλοπαρκαρίσματα σε κεντρικά σημεία και δρόμους. Επίσης πολλές είναι οι παραβάσεις που έχει βεβαιώσει η Τροχαία εντός της πόλεως για θορύβους εξατμίσεων, κλπ, χωρίς τα φαινόμενα να έχουν εξαλειφθεί.

Πρόβλημα που παρατηρεί το τελευταίο διάστημα η Τροχαία είναι σύμφωνα με τον Διοικητή και η στάθμευση με μηχανάκια και μέσα στον πεζόδρομο της πόλης και πάνω στα πεζοδρόμια στην οδό Ρ. Κουνδούρου, με τους ιδιοκτήτες τους να τα αφήνουν εκεί για να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους σε παρακείμενα καταστήματα. Ήδη, όπως λέει, τους έχουν γίνει οι σχετικές συστάσεις, «που εάν δεν εισακουστούν θα μετατραπούν σε βεβαίωση παραβάσεων, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτό».

 

«Ο,τιδήποτε καταλαμβάνει

παρανόμως οδόστρωμα θα φεύγει»

Άλλο πρόβλημα που παρατηρείται σε πολλά σημεία είναι η τοποθέτηση κώνων, καρεκλών, πινακίδων, κουβάδων, αντικειμένων ακόμη και παλαιών-παρατημένων οχημάτων για την κατάληψη θέσεων οδοστρώματος. Ο Διοικητής της Τροχαίας επισημαίνει ότι σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου «ό,τι δεν προβλέπεται να είναι στο οδόστρωμα θα φεύγει, αρχικά από την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μία σήμανση και μια σύσταση, αν και δεν χρειάζεται γιατί όλοι γνωρίζουν ποια είναι η κείμενη νομοθεσία, και θα βεβαιώνονται και τα αντίστοιχα πρόστιμα».

Ήδη πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και από αυτή την εβδομάδα, όπως λέει ο κ. Ζερβάκης, «θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης και δρόμο-δρόμο θα ελέγχουμε».

 

«Να είναι γενιά

πιο ευσυνείδητων οδηγών»

Εξάλλου, ο κ. Ζερβάκης αναφέρεται και στις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής που συνεχίζονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο από τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου και τους Εκπαιδευτές Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών Ν. Λασιθίου.

«Σκοπός μας δεν είναι μόνο η καταστολή αλλά και η πρόληψη» όπως λέει, επισημαίνοντας ότι αυτό που λένε προς τα παιδιά «είναι ότι οι σημερινοί οδηγοί, οι γονείς τους δηλαδή, δεν έχουν μάθει να οδηγούν. Αυτό που τους τονίζουμε είναι πως όταν μπαίνουν στο αυτκίνητο, θα είναι αυτοί που θα κάνουν στους γονείς τους την παρατήρηση. Αυτό που εμείς επιδιώκουμε μέσα από αυτές τις εκπαιδεύσεις, είναι η γενιά αυτή να γίνει μία γενιά πιο ευσυνείδητων και καλύτερων οδηγών».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα