Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Συνοδός Βουνού» στο ΔΙΕΚ Αγίου Νικολάου;

«Συνοδός Βουνού» στο ΔΙΕΚ Αγίου Νικολάου;

Από

Ημερομηνία

Την ειδικότητα «Οδηγός Βουνού» προγραμματίζει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Νικολάου. Σε συνομιλία του είχαμε με το δραστήριο διευθυντή του ΔΙΕΚ κ. Γιάννη Τζάβλα φαίνεται ότι υπάρχει η βούληση και απομένει το ενδιαφέρον απ’ αυτούς που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. «Θα πρέπει να υπάρχει ένας ικανός αριθμός συμμετεχόντων και γι’ αυτό θέλουμε να δούμε πόσο ενδιαφέρον υπάρχει από κάποιους να αποκτήσουν αυτήν την ειδικότητα», μας ενημέρωσε ο κ. Τζάβλας.

* Ο «Συνοδός Βουνού» είναι ο επαγγελματίας που σχεδιάζει και υλοποιεί δραστηριότητες στη φύση όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών και γενικά διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων. Απώτερος στόχος είναι η συνοδεία, η οποία περιλαμβάνει επεξήγηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του διερχόμενου φυσικού περιβάλλοντος, ώστε η επιδιωκόμενη αναψυχή των συμμετεχόντων, να γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

* Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντά μαθήματα περιλαμβάνονται: Εισαγωγή στον Τουρισμό, Φυσική Γεωγραφία της Ελλάδας, Ορεινές προστατευόμενες περιοχές, Ελληνική Πολιτιστική κληρονομιά, Παραδοσιακοί ορεινοί οικισμοί, Αρχές διδακτικής και ηγεσίας Ομάδας, Βασικές αρχές ορεινής πεζοπορίας, Φυσικό περιβάλλον-Οικολογία- Γεωλογία – Ορεινή χλωρίδα και πανίδα, Προσανατολισμός -Στοιχεία Μετεωρολογίας- Τηλεπικοινωνίες, Πρώτες Βοήθειες -Αντιμετώπιση Ατυχημάτων, Βασικές αρχές αναρρίχησης, Αρχές Διοίκησης,  Κατάβαση Φαραγγιών, Κατασκήνωση και Υπαίθρια Διανυκτέρευση στο Βουνό, Στοιχεία διάσωσης ατόμων στο βουνό, Υπαίθριες Δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου- Αναψυχή στο βουνό κά.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα