ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΚοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα προμηθευτεί ο Δήμος Σητείας

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα προμηθευτεί ο Δήμος Σητείας

Από

Ημερομηνία

Στην απόφαση της χρηματοδότησης Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων Ηλεκτρικών, ενταγμένου στο Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη.

«Πρόκειται», σημείωσε ο κ. Ζερβάκης, «για μία υποδομή που, στο πλαίσιο και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που σχεδιάζονται για το Δήμο Σητείας, θα συμβάλει στην διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών, τον τρόπο αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής ζωής στην πόλη, τον σεβασμό στο περιβάλλον «και γενικά ένα διαφορετικό τρόπο μετακίνησης, ο οποίος είναι μία σύγχρονη πρακτική σε πολλά μέρη του κόσμου. Είναι καιρός σιγά- σιγά να υιοθετείται και στους Δήμους της Ελλάδας και της Κρήτης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι της τάξης των 254.000 ευρώ. Προβλέπεται η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, που θα είναι σε κοινή χρήση, και σταθμοί φόρτισης αυτών. Εκτιμώ ότι όταν με το καλό τοποθετηθούν, θα υιοθετηθούν και από τους συνδημότες μας. Όπως προανέφερα θα βελτιώσουν την κυκλοφορία, την καθημερινότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την επαφή μας με την πόλη. Είναι μία σημαντική λοιπόν πρόταση και ένα σημαντικό έργο. Θα καταθέσουμε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να χρηματοδοτηθεί».

Ο κ. Ζερβάκης έκανε λόγο συνολικά για μία θετική εξέλιξη όσον αφορά τις δύο χρηματοδοτήσεις.

«Παρά το ότι, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης και δυναμικότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας μας, εν τούτοις έχουν τεθεί προτεραιότητες. Θα προτεραιοποιηθούν και τα συγκεκριμένα έργα, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στη λήψη της χρηματοδότησης και την υλοποίησή τους».

 

Πρόσφατα άρθρα