Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΆντονι Χόροβιτς: «Τα πάντα στην Ελλάδα με εμπνέουν»

Άντονι Χόροβιτς: «Τα πάντα στην Ελλάδα με εμπνέουν»

Από

Ημερομηνία

Η σειρά «Magpie Murders» προβάλλεται από τη Nova (κάθε Δευτέρα στις 22.00). Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα, φίλου της πόλης του Αγίου Νικόλαου, Άντονι Χόροβιτς. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Σάφολκ Αγγλίας για το βρετανικό BritBox (BBC) και το αμερικανικό PBS. Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Οι φόνοι της κίσσας». Ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς είναι ο Έλληνας καθηγητής Αντρέας Πατάκης, που τον υποδύεται εξαιρετικά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

«Περνάω πολύ χρόνο στην Κρήτη, αγαπώ πολύ την Ελλάδα, μιλάω ελληνικά και ένα από τα όνειρά μου είναι να ζήσω εκεί», δήλωσε ο Άντονι στην «Καθημερινή». «Τα πάντα στην Ελλάδα με εμπνέουν, οπότε ήθελα η Ελλάδα να είναι μέρος της ιστορίας. Είναι άλλωστε ένα βιβλίο για συγγραφείς και εγώ είμαι συγγραφέας, οπότε ήθελα πλευρές της ζωής μου να είναι εκεί. Η Σούζαν ζει σε μια περιοχή του Λονδίνου που ζούσα κάποτε, στο ίδιο διαμέρισμα μάλιστα… και καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στο ξενοδοχείο «Πολύδωρος», ένα ξενοδοχείο που πηγαίνω κάθε πρωί για πρωινό και όλοι οι εργαζόμενοι εκεί είναι φίλοι μου. Μου φαινόταν λογικό λοιπόν η Σούζαν να καταλήξει στην Κρήτη στο τέλος του βιβλίου και γι’ αυτό έπρεπε να της δώσω έναν Έλληνα σύντροφο, τον Αντρέα, που υποδύεται ο φίλος μου ο Αλέξανδρος, ο οποίος είναι υπέροχος σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση σε αγγλική σειρά».

* Την άνοιξη του 2023 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του δεύτερου βιβλίου της σειράς με πρωταγωνίστρια τη ΣούζανΡάιλαντ, «Moonflower Murders», που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη.

* Καθόλου τυχαίο που 3 διάσημοι βρετανοί συγγραφείς αγαπούν τόσο πολύ το Μεραμπέλλο, έχουν δικό τους σπίτι στο Μεραμπέλλο και μας διαφημίζουν συνεχώς: Βικτώρια Χίσλοπ (Victoria Hislop), Άντονι Χόροβιτς (AnthonyHorovitz και Άννα Σέμπα (Anne Seba).

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

Πρόσφατα άρθρα