ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΠιο κεφάτη από ποτέ η φετινή διοργάνωση του Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας

Πιο κεφάτη από ποτέ η φετινή διοργάνωση του Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας

Από

Ημερομηνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού στον χώρο  όπου θα φιλοξενηθεί και φέτος το Μεσογειακό –Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας,  στο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού,  γνωστό ως πεζόδρομος «πάπιες».  Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται γενικότερα η προετοιμασία για την πραγματοποίηση  της 8ης διοργάνωσης  η οποία αναμένεται να είναι πιο κεφάτη από ποτέ, όπως ανέφεραν εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας οι κυρίες Βέρα Περάκη και Μαρία Ελληνικάκη.

Το Μεσογειακό –Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας οργανώνεται από τον Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας,  τον ΔΟΚΑΣ,  τον ΟΑΣ,  την Περιφέρεια –Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου,  το ΔΛΤ,   αλλά και το Ναυτικό  Όμιλο  Σητείας  φέτος,  καθώς και την στήριξη και  άλλων σωματείων  όπως του Συλλόγου Αλιέων,  του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας  και του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων κι  Αρμενίων Σητείας (θα υπάρχει έντονο μικρασιάτικο χρώμα με αφορμή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή).

«Φέτος πραγματικά έχει αγκαλιάσει πάρα πολύς κόσμος την διοργάνωση,  συμμετέχει,  βοηθάει,  στηρίζει με κάθε τρόπο και τους ευχαριστούμε όλους θερμά για  τούτο» τονίστηκε στην διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου στα τοπικά Μέσα,  στον χώρο που θα φιλοξενηθεί το φεστιβάλ.

Την χαρά τους για την δυνατότητα υλοποίησης του 8ου  Μεσογειακού –Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ,  έπειτα από δύο χρόνια που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω των συνθηκών της πανδημίας,  εξέφρασαν τόσο η κ. Περάκη όσο και η κ. Ελληνικάκη.  Όπως ανέφεραν  η προετοιμασία της δράσης ξεκινάει κάθε χρόνο από το ξεκίνημα του έτους.   Όμως και  φέτος  δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα  στην έναρξη της χρονιάς για την εξέλιξη της κατάστασης ,  κάτι που έγινε αργότερα με αποτέλεσμα να υπάρχει  αρκετή πίεση  χρόνου.   Ωστόσο οι διοργανωτές δεν πτοήθηκαν  και εισπράττοντας την μεγάλη επιθυμία του κόσμου  για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ,  οργανώθηκαν,  έτρεξαν,  κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και τελικά το 8ο Μεσογειακό – Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ θα λάβει σάρκα και οστά 1,  2  και 3 Ιουλίου.  Και μάλιστα εκτιμάται ότι θα είναι μία άκρως δυναμική διοργάνωση,  με κυρίαρχο στόχο  την διασκέδαση του κόσμου «να απολαύσουμε καταπληκτικές μουσικές,  να τραγουδήσουμε,  να χορέψουμε,  να περάσουμε καλά! Νομίζουμε ότι  αυτό θέλει και ο κόσμος,  έπειτα από τα δύο προηγούμενα πολύ δύσκολα χρόνια που έχει περάσει λόγω της πανδημίας».

Παράλληλα εστίασαν στις πολλές,  καλές συνεργασίες,  στις συλλογικότητες και «παρέες»  από τις οποίες φέτος έχει αγκαλιαστεί με μεγάλο ενθουσιασμό  το Μεσογειακό –Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ,  γεγονός που είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης φέτος,  με την συνδρομή του Ναυτικού Ομίλου Σητείας θα «αξιοποιηθεί» ιδιαίτερα ο  θαλάσσιος χώρος δίπλα στην σκηνή του φεστιβάλ μέσω ξεχωριστών δράσεων που θα λάβουν χώρα.  Αλλά και ραδιοφωνικά,  αναμένεται περισσότερη δράση αφού πέραν της ΕΡΑ και του Τρίτου Προγράμματος που θα μεταδίδουν ζωντανά το πρόγραμμα του φεστιβάλ,  θα υπάρξει και τοπική  ραδιοφωνική δράση….

«Όλοι μαζί διοργανώνουμε το 8ο Μεσογειακό –Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας.  Μία γιορτή του τόπου μας.  Όλη η Σητεία μία παρέα», κάτι που είναι πολύ συγκινητικό, όπως  τονίστηκε «Ένα τριήμερο γεμάτο με  μουσικές που ευχόμαστε να απολαύσουν ντόπιοι και επισκέπτες».

 

 

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

Παρασκευή  1 Ιουλίου:

-Τσίτα Κόρδα

-ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ

-BAiLDSA

Σάββατο 2 Ιουλίου:

-Transidelia

-ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ

– ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

 

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα