ΑρχικήVideoΆσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Με επιτυχία, παρά τη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην θαλάσσια περιοχή, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, στο λιμάνι Αγίου Νικολάου. Η άσκηση έγινε με αφορμή τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου NAUTICA, σήμερα στις 7 π.μ.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε μετά από πρόσκρουση του κρουαζιεροπλοίου στην προβλήτα, από λάθος του κυβερνήτη του πλοίου. Ρήγμα το οποίο προκλήθηκε στα ύφαλα του πλοίου είχε ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και διαρροή ελαφρών πετρελαιοειδών στη θάλασσα.

Στη άσκηση έλαβαν μέρος, προσωπικό του Λιμεναρχείου και του κρουαζιεροπλοίου, το ταχύπλοο σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Αγίου Νικολάου, σκάφος της ΔΑΕΑΝ και σκάφος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Δήμου Αγίου Νικολάου. Απλώθηκε πλωτό φράγμα, που κατέβασε το κρουαζιερόπλοιο και αντιρυπαντικά μέσα του Λιμεναρχείου. Με μάνικα, οι πυροσβέστες έρριψαν νερό στο σημείο εγκλωβισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Η επιχείρηση έγινε υπό την εποπτεία της Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου Δήμητρας Χασιώτη, του Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμένα από το Δ. Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου Κων. Γωνιωτάκη και ομάδας προσωπικού του πλοίου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα