Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑνάγκη αναζήτησης θέσης για δημιουργίας υποδομής παροχής υπηρεσιών μαρίνας

Ανάγκη αναζήτησης θέσης για δημιουργίας υποδομής παροχής υπηρεσιών μαρίνας

Από

Ημερομηνία

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου Μιχάλης Φαρσάρης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης μεσοπρόθεσμα κατάλληλης θέσης για δημιουργία υποδομής παροχής υπηρεσιών μαρίνας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ότι η ζώνη κοντά στο καρνάγιο, μέσα στον Κόλπο της Ελούντας, όπου ο κυματισμός είναι πολύ ήπιος και χαμηλός και προσφέρεται για την τοποθέτηση πλωτών προβλητών (στερεωμένων επί πασάλων) για πρόσδεση και παροχή υπηρεσιών σε σκάφη αναψυχής. Αλλά ο μοναδικός ασφαλής χώρος διαχείμασης σκαφών βρίσκεται στη μαρίνα Αγίου Νικολάου και, όπως εξ άλλου έχει αναφέρει και σε ανύποπτο χρόνο, ακόμη και αν δημιουργηθεί η σχεδιαζόμενη μαρίνα στα Πλευρά, τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται εκεί, μόνο στη μαρίνα Αγίου Νικολάου μπορούν να εκτελέσουν εργασίες συντήρησης, επισκευών κλπ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, η αναζήτηση νέου χώρου για να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει οργανωμένα προσφέροντας αντίστοιχες υπηρεσίες μαρίνας, θα πρέπει να τεθεί ως στόχος από τη ΔΑΕΑΝ και για ένα πρόσθετο λόγο. Θα πρέπει, στην περίπτωση που τελικά το ΤΑΙΠΕΔ αποσπάσει τη μαρίνα και την παραχωρήσει σε ιδιώτη, η ΔΑΕΑΝ για να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί να βρει αντικείμενο που θα της εξασφαλίζει έσοδα, αφού δεν θα είναι βιώσιμη με μόνο αντικείμενο την εκμετάλλευση των παραλιών που της παραχωρεί ο Δήμος.

Η δημιουργία νέας μαρίνας στον όρμο του Καθολικού, είναι έργο προστασίας για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται εκεί, αλλά απαιτεί πιο σύνθετη και απαιτητική μελέτη, εγκρίσεις και μεγαλύτερο ύψος επένδυσης. Για τη δημιουργία μαρίνας, ο προϋπολογισμός ξεκινά από πέντε εκατομμύρια και πάνω και μερικά χρόνια για την εκπόνηση της μελέτης και την εξασφάλιση των προβλεπόμενων εγκρίσεων, επεσήμανε ο κ. Φαρσάρης.

Το μέλος του Δ.Σ. Γ. Πάγκαλος πρότεινε ο Δήμος να παραχωρήσει στη ΔΑΕΑΝ τα δύο κοινοτικά κτίρια που υπάρχουν στο Οροπέδιο Καθαρού (παλιό Τυροκομείο και αποθήκη στο Αβδελιακό) για να τα αξιοποιήσει η δημοτική εταιρεία, τονίζοντας ότι από το καταστατικό της έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Φαρσάρης απάντησε ότι για να ζητηθεί η παραχώρηση του όποιου ακινήτου από το Δήμο θα πρέπει να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίησή του.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα