ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΔεν θα μετακυλήσουν το ενεργειακό κόστος στους δημότες του Δήμου Σητείας

Δεν θα μετακυλήσουν το ενεργειακό κόστος στους δημότες του Δήμου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου -και όλων των Δήμων- έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νίκος Καραμανωλάκης στην πρόσφατη συνεδρίασή της.

«Είναι ένα θέμα πραγματικά που μας έχει απασχολήσει πολύ, έχει απασχολήσει την ΠΕΔ, την ΚΕΔΕ. Να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο έθεσα και στην συνεδρίαση της ΠΕΔ πρόσφατα. Τον Ιανουάριο του 2020 το ενεργειακό κόστος του Δήμου Σητείας ήταν 89.000 περίπου. Τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 187.000. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουν εκτοξευτεί οι τιμές. Προσπαθούμε όλοι είτε με περιορισμό κάποιων δαπανών, είτε με κάποιες οικονομίες να μπορέσουμε συνδυαστικά με την βοήθεια, την οποία προσδοκούμε και η οποία αν δεν έρθει είναι σίγουρο ότι όλοι οι δήμοι θα φτάσουν στο κόκκινο. Δεν είναι δυνατόν ένας δήμος να αντεπεξέλθει. Και να θέλει να βάλει κάποιες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη πάλι, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει προϋπολογισμούς.

Έχουμε αποφασίσει ότι δε θα μετακυλήσουμε το κόστος στους συνδημότες μας, είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους. Οπότε, αν δεν δοθούν λύσεις από την κεντρική κυβέρνηση, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε αποτελέσματα, τα οποία -αν μη τί άλλο- δε θα δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης προϋπολογισμών και δημιουργία προϋπολογισμών για τα επόμενα έτη», ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα