Η Δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα και αξίωμα για τη συνέχεια της κοινωνίας
Επιχειρησιακό σχέδιο για το λιμάνι Αγ. Νικολάου
Βραβεύτηκαν το Wyndham Grand Mirabello Bay και το Numo Ierapetra Beach
Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως και επίκαιρη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας
Τεράστια φύλλα γούλας μεγαλωμένα με κομπόστ στα Έξω Λακώνια
«Οι συνταξιούχοι δεν έχουν χρήματα μετά το πρώτο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο»
Οι προσωπικότητες που πέρασαν από Elounda Beach και Elounda Bay
Συζήτησαν θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος και η υλοποίηση σχετικών δράσεων, εκδηλώσεων (βίντεο)
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο λιμάνι Αγίου Νικολάου
To Πάσχα των Καθολικών και τα ξενοδοχεία
Με πολύ κέφι, μουσική, χορό και διασκέδαση πραγματοποιήθηκε το Σητειακό Καρναβάλι
Νύχτα καρναβαλιού με την πλωτή παρέλαση… σε χρώμα μπλε! (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη, αναγκάζοντας την εκκένωση περισσότερων από 100 ασθενών και προσωπικού.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ταράτσα του κτιρίου ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Το προσωπικό και τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν με ασφάλεια 104 άτομα που ήταν στο κτίριο, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο και γηροκομείο, χωρίς κανείς τους να κινδυνέψει ή να τραυματιστεί.

“Ευτυχώς, είναι όλοι καλά, δεν έχουμε θύματα ή εγκαυματίες τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου Στάθης Λεάνας σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ.

Αναφερόμενος στη διάσωση των ασθενών και των ηλικιωμένων, τόνισε ότι έχουν μεταφερθεί όλοι σε ασφαλή σημεία αλλά και σε ένα διπλανό νοσοκομείο, σημειώνοντας πως ορισμένοι ήταν κατάκοιτοι.

“Καθόμουν στο δωμάτιό μου απ’ όπου φαίνεται το γηροκομείο. Είδα καπνό πάνω στην στέγη και αργότερα φωτιά. Αμέσως έτρεξα προς τα εκεί, αλλά ήδη είχαν αρχίσει να μεταφέρουν τους γηροκομημένους και τους ασθενείς. Ορισμένοι είναι κατάκοιτοι”, είπε και πρόσθεσε ότι έπνεε ισχυρός αέρας εκείνη την ώρα.

“Όλη η στέγη κάηκε αλλά δεν υπήρξε κανένας ασθενής με πρόβλημα”, τόνισε ο διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί, ωστόσο, όπως ανέφερε κάηκε η στέγη.

Λίγες ώρες μετά, με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε πως το νοσοκομείο θα αναστυλωθεί «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Βαρθολομαίος: Πλήγμα για την Ομογένεια

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στην ομογένεια, αλλά τόνισε ότι το ευτύχημα είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτίρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν. Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία. Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά».

Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τουρκία: Θλίψη και συγκίνηση

Θλίψη και συγκίνηση εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter. Επίσης, η ελληνική πρεσβεία ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην εκκένωση και στην κατάσβεση και εκφράζει την ελπίδα σύντομα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist