Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα του Ν. Λασιθίου για τη διαφοροποίηση του τουριστικού...

Το πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα του Ν. Λασιθίου για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος του

Από

Ημερομηνία

Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) , στο Νομό Λασιθίου, σκοπεύει να ενισχύσει, γενναία, φέτος η Περιφέρεια Κρήτης. Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης ο οποίος είναι και ο εισηγητής για την έγκριση των σχετικών επιχορηγήσεων, ήδη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία συμμετείχε, ενέκρινε χρηματοδότηση με 20.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις τις οποίες προγραμματίζει ο Δήμος Ιεράπετρας, για την Ημέρα Τουρισμού, η οποία, όπως κάθε χρόνο, εορτάζεται με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το κονδύλι στο πλαίσιο σχετικής πρότασης που έχει υποβάλει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν αντίστοιχες επιχορηγήσεις θα δοθούν και στους άλλους δήμους του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έχει σκοπό να προτείνει την επιχορήγηση των Δήμων Αγίου Νικολάου και Σητείας, με 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αγίου Νικολάου – ο κατ’ εξοχήν τουριστικός δήμος του νομού – επέκτεινε τις δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τουρισμό (με εξαίρεση της περίοδο της έξαρσης της πανδημίας). Φέτος σχεδιάζεται «πανηγυρική επιστροφή» με σειρά εκδηλώσεων, που αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα για τον Δήμο, τον ΠΑΟΔΑΝ και τους φορείς και εθελοντές που υποστηρίζουν το μεγάλο αυτό φεστιβάλ, το οποίο απλώνεται χρονικά μέσα στην τρίτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Αντίστοιχη πρακτική ακολουθούν και οι άλλοι μεγάλοι δήμοι του νομού, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει κάθε περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Οροπεδίου, εφόσον αποφασίσει να οργανώσει κάποιες εκδηλώσεις, επίσης θα επιχορηγηθεί με ένα χρηματικό ποσό. Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επιχορήγηση 5.000 ευρώ του Δήμου Οροπεδίου, για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ «Ανοίγουμε πανιά», με επίκεντρο ενδιαφέροντος το σήμα κατατεθέν του Οροπεδίου Λασιθίου, τους ανεμόμυλους.

Γι’ άλλη μια φορά, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου αναφέρθηκε με την ευκαιρία αυτή, στο βάρος που ο ίδιος προσωπικά επιλέγει να δώσει για τη διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό στο Νομό Λασιθίου, θεωρώντας ότι το ποικίλο και πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Λασιθίου, μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για τη διαφοροποίηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος στο Λασίθι.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα