Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΆνθησαν ξανά τα «φρούτα του δράκου»

Άνθησαν ξανά τα «φρούτα του δράκου»

Από

Ημερομηνία

Για μια ακόμη φορά άνθισε ο τεράστιος κάκτος που βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη οικία του Πετσαλάκη, στην οδό Στρατηγού Κόρακα. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ ξανά αλλά το κάνω γιατί τέτοια καλή ανθοφορία δεν έχω ξαναδεί. Με… ενοχλεί ότι ο κάκτος δεν… προειδοποιεί αποβραδίς, ότι ετοιμάζει τα άνθη του και συνήθως τα βλέπω το μεσημέρι της ημέρας, όταν ο ήλιος έχει ανεβεί ψηλά και τα άνθη σχεδόν όλα έχουν κλείσει! Την επόμενη φορά ίσως έχω περισσότερη τύχη, γιατί η ανθοφορία του είναι 3 έως 6 φορές το χρόνο!

* Ο κάκτος αυτός είναι ιδιαίτερα όμορφος τις πρωινές ώρες όταν όλα τα άνθη του είναι ανοιχτά. Ανήκει στην οικογένεια Hylocereus undatus και το όνομά του είναι Dragon fruit (φρούτο του δράκου) λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου. Η σάρκα του φρούτου του έχει λευκό χρώμα και είναι γεμάτη μικρά μαύρα σποράκια. Ανήκει στην κατηγορία των γλυκών φρούτων, τρώγεται ωμό ή χρησιμοποιείται για την παρασκευή κομπόστας και μαρμελάδας.

* Πέρυσι στη Λαϊκή Αγορά του Αγίου Νικολάου, φρούτα του δράκου πουλούσε ο Ιάκωβος. Δοκίμασα και η γεύση ήταν εξαιρετική. «Κάνει πολύ καλό στην καρδιά μας γιατί περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, στο σάκχαρο και στην όραση», μας είχε πει.

ΥΓ: Με την ευκαιρία, δίπλα ακριβώς από το σπίτι με τον κάκτο υπάρχει ακόμα ένα ρημαγμένο σπίτι, εστία βρωμιάς και τρωκτικών, μας είπαν οι γείτονες. Επίσης τα δένδρα μπροστά από το σπίτι θέλουν κάποιο κόψιμο γιατί μπαίνουν στο δρόμο.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα