Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜεγάλη κίνηση αναμένεται στις παραλίες και τον μήνα Οκτώβριο

Μεγάλη κίνηση αναμένεται στις παραλίες και τον μήνα Οκτώβριο

Από

Ημερομηνία

«Πολυσύχναστες» αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή να χαρακτηρίσει και τον Οκτώβριο τις παραλίες στον Αλμυρό, στο Βούλισμα και στο Σχίσμα της Ελούντας.

Η επέκταση της χρονικής διάρκειας χαρακτηρισμού, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, υπαγορεύτηκε από την ίδια την τουριστική κίνηση και την πληρότητα των παραλιών.

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ είπε ότι, η κίνηση στις παραλίες που διαχειρίζεται η ΔΑΕΑΝ είναι αυξημένη και προβλέπεται να διατηρηθεί έντονη και τον Οκτώβριο, με ανάλογη αύξηση και στα έσοδα της εταιρείας απ’ αυτές, εφ’ όσον διατηρηθεί καλός καιρός.

Οι παραλίες φέτος πήγαν πέραν του αναμενόμενου καλά από εισπράξεις, ξεπερνώντας και τα επίπεδα του 2019, όπως είπε ο κ. Φαρσάρης. Εξήγησε ότι αυτό αποδίδεται και στο γεγονός ότι η ΔΑΕΑΝ ξεκίνησε να εισπράττει από ξαπλώστρες -ομπρέλες πολύ νωρίς φέτος, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, εξ αιτίας του γεγονότος ότι, για πρώτη χρονιά, είχε εγκαίρως εξασφαλισμένη έγκριση από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Αυτό προσδοκά και θα επιδιώξει και για την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχ. Γαρεφαλάκης.

Αυτό επέβαλε και την επέκταση για ένα επιπλέον μήνα, στη διάρκεια της σύμβασης με την εταιρεία «Ακταία ΝΑΚ ΙΚΕ», που παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραπάνω παραλίες. Εγκρίθηκε ως εκ τούτου, αναλογικά, η αύξηση του συμβατικού οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης, κατά 17.952 ευρώ. Η σύμβαση, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ήταν ύψους 70.649 ευρώ (με ΦΠΑ).

Με αφορμή το παραπάνω, επαναλήφθηκε η συζήτηση για την ανάγκη, ο Δήμος να βρει φόρμουλα (να ξεπεράσει το κώλυμα απ’ ευθείας επιχορήγησης της δημοτικής Α.Ε. από το Δήμο), ώστε η επιχορήγηση, την οποία έχει λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη μέρους της ναυαγοσωστικής δαπάνης των παραλιών, να τη μεταφέρει στη ΔΑΕΑΝ, που έχει ήδη κάνει τη δαπάνη αυτή. Μάλιστα, μέλη του Δ.Σ. δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, για το γεγονός ότι ο Δήμος κατακρατά την επιχορήγηση αυτή παγωμένη, αφού δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό. Εάν δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα στη ΔΑΕΑΝ, να αναλάβει να διενεργεί ο Δήμος την προκήρυξη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, προτάθηκε στη συνεδρίαση. Είναι, πάντως, γνωστή η θέση του Δήμου, ότι αφού η ΔΑΕΑΝ είναι ο φορέας που εισπράττει από τις παραλίες, θα πρέπει και να διενεργεί και να πληρώνει από τα έσοδά της στη ναυαγοσωστική κάλυψή τους. Είναι, πάντως, κρίμα, όπως τονίστηκε, οι Υπηρεσίες του Δήμου να μην μπορούν να βρουν τρόπο να μεταφερθούν τα χρήματα στη ΔΑΕΑΝ και να αναγκαστεί ο Δήμος να επιστρέψει την επιχορήγηση πίσω στο υπουργείο, ενώ άλλοι δήμοι την έχουν αξιοποιήσει.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα