Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠαρακολουθήστε ζωντανά την έναρξη του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Παρακολουθήστε ζωντανά την έναρξη του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Από

Ημερομηνία

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του ΙΓ’ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου 2022, με την οργανωτική ευθύνη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και του Δήμου Αγίου Νικολάου. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, και θα μεταδοθούν απευθείας στο σύνολό τους, από τον ιστότοπο 13-iccs.gr

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας 5 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

11.00-11.45 Εναρκτήρια συνεδρία. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός. Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνέχεια θα μιλήσουν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Όλγα Γκράτζιου και ο πρόεδρος της ΕΚΙΜ και γενικός γραμματέας του Συνεδρίου, καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός.

12.00-14.00: Ολομέλεια του Συνεδρίου, με προσκεκλημένους ομιλητές τους

– Alexandre Farnoux, επίτιμο διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και πρώην καθηγητή Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και θέμα «Η εφεύρεση της Κρήτης: Στο εργαστήριο των Gillieron (1898-1980)», και

– Χρήστο Λούκο, ομότιμο Καθηγητή Ιστορία του Πανεπιστημίου Κρήτης, και θέμα «Μερικές σκέψεις για τη μελέτη ενός κοινωνικού μετασχηματισμού, με παραδείγματα κυρίως από την Ερμούπολη, τη Σέριφο και το Ρέθυμνο».

17.00-20.00: Ανακοινώσεις στα τρία τμήματα του Συνεδρίου, σε τέσσερις παράλληλες συνεδρίες (Προϊστορική Κρήτη, Διαχρονική Κρήτη: Υγεία και ασθένεια στις ανθρώπινες κοινότητες, Βυζαντινή και Βενετική Κρήτη, Ιστορικά θέματα του 19ου αιώνα).

Πρόσφατα άρθρα