ΑρχικήΑθλητισμόςΣτον 8ο Πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Αστυνομικών έτρεξε ο Χρήστος Βότσος

Στον 8ο Πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Αστυνομικών έτρεξε ο Χρήστος Βότσος

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζοντας να συμμετέχει σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις για τις μεγάλες αποστάσεις, ο Χρήστος Βότσος πήρε μέρος στο 8ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθωνίου αστυνομικών υπαλλήλων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ολλανδική πόλη του Αϊντχόφεν.

Ο αθλητής του ΓΣ «Βιτσέντζος Κορνάρος», σημείωσε επίδοση 2:36:04, κάνοντας μια συντηρητική κούρσα λόγω τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο ισχίο του, συμβάλλοντας στην κατάληψη της δέκατης θέσης για την Ελληνική ομάδα. Έδειξε πως μπορεί να πετύχει επιδόσεις πολύ μεγάλες, όταν θα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει. Υπερήφανο το σητειακό σωματείο ανέφερε στην σχετική του ανακοίνωση ότι «Για ακόμα μια φορά τίμησε τα Εθνικά χρώματα, το ΓΣ Βιτσέντζο Κορνάρο, την Σητεία».

Στην επίσημη ενημέρωση της η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, αναφέρει: «Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των 5 Ελλήνων αθλητών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα  στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Αστυνομίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Την 10η θέση στην ομαδική βαθμολογία κατέλαβε η ομάδα της Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος. Οι αθλητές κατέβαλαν αξιοσημείωτη προσπάθεια και κάποιοι μάλιστα να κάνουν προσωπικό ρεκόρ. Ο Πρόεδρος Τζατζάκης Γεώργιος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος «θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές μας για την προσπάθεια και την αξιόλογη παρουσία».

Οι αθλητές ήταν: Χριστόφορος Μερούσης. 2:35:10, Χρήστος Βότσος 2:36:07, Πέτρος Μηνάς 2:43:51, Γεώργιος Καλιακός 2:47:53, Νικόλαος Τσιδώνης DNF.

«Περάσαμε όμορφα σαν ομάδα»

Ο αθλητής από την Σητεία μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την προσπάθεια του και τη συμμετοχή σε αυτόν τον αξιόλογο αγώνα, είπε «Στο Αϊντχόφεν πήγαμε με την Αθλητική Ένωση αστυνομικών Ελλάδος εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθωνίου αστυνομίας, το οποίο γινόταν παράλληλα με τον μαραθώνιο του Αϊντχόφεν. Ατομικά είμαι ευχαριστημένος διότι μέσα σε έξι μόνο βδομάδες προετοιμασία καθώς δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να τρέξω μαραθώνιο, λόγω του ότι είχα και έχω έναν τραυματισμό που δεν μου επιτρέπει να κάνω πολλές εντάσεις πόσο μάλλον πολλά χιλιόμετρα όπου χρειάζεται ο μαραθώνιος, κατάφερα και τερμάτισα υγιής σε δύο ώρες και τριάντα έξι λεπτά, πολύ κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ».

Πρόσθεσε πως «Η θέση μου ήταν τριακοστή ένατη από τους ενενήντα τρεις άνδρες και σαν ομάδα πήραμε την δέκατη θέση. Ήταν μια ωραία εμπειρία, περάσαμε όμορφα σαν ομάδα αυτές τις μέρες που ήμασταν εκεί και θέλω να ευχαριστήσω την αθλητική Ένωση για αυτήν την εμπειρία και εννοείται τον προπονητή μου Λεωνίδα Τερζή».

Τέλος, για τη συνέχεια ανέφερε «Τώρα έχει ξεκούραση, αποκατάσταση και μετά ίσως τρέξω στα 10 χλμ. της Αθήνας τον Νοέμβριο, αλλιώς αμέσως μετά τέλη Νοεμβρίου είναι το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου όπου σίγουρα θα λάβω μέρος».

 

Πρόσφατα άρθρα