Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚατασκευή και δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης για τον οικισμό της Αμμουδάρας

Κατασκευή και δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης για τον οικισμό της Αμμουδάρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Πράσινο φως» άναψε με την απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου για την κατασκευή νέας – της δεύτερης – δεξαμενής ύδρευσης για τον οικισμό, ενώ μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σύντομα από τον εργολάβο, η πρώτη, μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης που κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΑΝ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ομαλής ύδρευσης, που αντιμετωπίζει ως σήμερα η ψηλά δομημένη ζώνη, στο δυτικό τμήμα του οικισμού  της Αμμουδάρας.

Όπως είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βαγγέλης Μαυρικάκης και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Γιάννης Πεδιαδίτης, εγκρίθηκε η αγορά της έκτασης που χρειάζεται για την κατασκευή της νέας δεξαμενής, ανατολικότερα (απόσταση σε ευθεία γραμμή περίπου 1 χλμ.) και ψηλότερα, της πρώτης. Η καινούρια δεξαμενή, μικρότερη της πρώτης που είναι 500 κ.μ., θα σχεδιαστεί για χωρητικότητα 200 – 300 κ.μ.  και θα πάρει νερό από το δίκτυο στο Βαθύ.  Η  μεγάλη, κεντρική δεξαμενή βρίσκεται στη θέση «Λιμνί», πάνω από το τούνελ του ΒΟΑΚ σε υψόμετρο +95,00μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Λειψυδρία τη θερινή περίοδο

Οι υψηλές περιοχές του ανατολικού τμήματος του οικισμού υδροδοτούνται με μεγάλη δυσκολία, λόγω υψομέτρου και μαστίζονται από  λειψυδρία την θερινή περίοδο. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑΝ σχεδιάζει να υδροδοτήσει το ανατολικό τμήμα με νέο αγωγό από την δεξαμενή της περιοχής «Βαθύ»η οποία βρίσκεται στο υψόμετρο +130,00μ., πάνω από το ναό του Αγίου Σίλα, Κριτσάς.

Ο αγωγός θα τροφοδοτήσει ομαλά τις προβληματικές περιοχές κάτω από τον ΒΟΑΚ και σε υψόμετρο +85 μ. θα τοποθετηθεί σύστημα προώθησης «booster» ώστε περίσσευμα του νερού να καταλήξει στην δεξαμενή στο υψόμετρο +137 μ.

Στα πλαίσια αυτά καθορίστηκε η θέση της νέας δεξαμενής υψηλής ζώνης. Ήδη εντοπίστηκε η προτεινόμενη ιδιοκτησία η οποία πρέπει να αγοραστεί από τη ΔΕΥΑΑΝ. Το Δ.Σ. ενέκρινε να προχωρήσει η διαδικασία και η επιτροπή εξαγοράς εκτάσεων, που συστάθηκε με την υπ’ αρ. 195/2021 Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. θα επισκεφθεί την παραπάνω έκταση και να συντάξει σχετικό πρακτικό εξαγοράς γης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα