Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Η Νεάπολη θα αντιμετωπιστεί ως η πρωτεύουσα της ενδοχώρας του Δήμου»

«Η Νεάπολη θα αντιμετωπιστεί ως η πρωτεύουσα της ενδοχώρας του Δήμου»

Από

Ημερομηνία

«Για εμάς η Νεάπολη είναι η πρωτεύουσα της ενδοχώρας του Δήμου και έτσι θα αντιμετωπιστεί», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Δύναμη του Εμείς» Γιώργος Γουναλάκης απευθυνόμενος στο τοπικό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση στην οποία και παραβρέθηκε.

Παρουσία επίσης του αντιδημάρχου Κωστή Καστελλιανάκη, του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καφφετζάκη και των τοπικών συμβούλων Γιώργου Γουλιδάκη, Δημήτρη Γαλανάκη, Μανόλη Ζερβάκη, Κατερίνας Σχοινιωτάκη, Μανόλη Σπανάκη, ο πρόεδρος Γιάννης Μηναδάκης παρουσίασε στον κ. Γουναλάκη τους κύριους άξονες προτεραιοτήτων της Κοινότητας για την περιοχή. Περιλαμβάνουν σε περίοπτη θέση την επίλυση του ζητήματος με το σχέδιο πόλης και τις πράξεις αναλογισμού, την ανάδειξη της Μονής Φραρώ, την ολοκλήρωση της μελέτης για τον δρόμο κάτω από το κτηριακό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, το άνοιγμα της Αρχαιολογικής Συλλογής, τη βελτίωση του δρόμου από Νεάπολη προς Κουρούνες. Όπως τόνισε, «αυτά είναι το Α και το Ω για την περιοχή μας και θα προσπαθήσουμε όπως μπορούμε μέχρι και το τέλος της θητείας μας να έχουν ολοκληρωθεί».

Ο κ. Γουναλάκης, που συνοδευόταν από τον χειρούργο-ιατρό Πανίκο Καρατσή, ανέφερε ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην κατεύθυνση της εν τοις πράγμασι ενημέρωσης από τις τοπικές κοινωνίες και της καταγραφής των ζητημάτων που τις απασχολούν. Αλλά και σημείωσε ότι η μόνη δέσμευση που δίνει στο Τοπικό Συμβούλιο «είναι ότι θα δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Αναγνώρισε το πρόβλημα της υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου (π.χ. τεχνική-οικονομική υπηρεσία), είπε ότι για να ανταποκριθεί μια αυριανή δική του δημοτική αρχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα κλπ. πρέπει να υπάρχει ένα αρχείο μελετών, επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει ο Δήμος σε καθεστώς και νοοτροπία εξωστρέφειας και με ανοιχτό βλέμμα και όχι απομόνωσης και μιζέριας, βασιζόμενος σε έναν συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό των πόλεων και των Κοινοτήτων/δημοτικών διαμερισμάτων. Ενώ υπογράμμισε και ότι είναι απαραίτητη η στήριξη της Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για να μπορέσει να λειτουργήσει και το τοπικό συμβούλιο και ένας Δήμος συνολικά. Για την καθημερινότητα, είπε μεταξύ άλλων ότι «είστε τυχεροί που έχετε τον Κωστή τον Καστελλιανάκη και μπορείτε να επιλύετε θέματα».

 

Αντιδημαρχία Νεαπόλεως-Επάνω Μεραμπέλλου

Τόνισε επίσης προς το συμβούλιο ότι εφ’ όσον ο ίδιος εκλεγεί Δήμαρχος από τις προτεραιότητες θα είναι να επανέλθει η αντιδημαρχία Νεαπόλεως-Επάνω Μεραμπέλλου, με τον αντιδήμαρχο να επιλέγεται βάσει της θέλησης και επιλογής της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Γουναλάκης είπε, κλείνοντας, ότι το προσεχές διάστημα στη Νεάπολη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του.

 

Ανάθεση μελετών σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Καρατσής αναφέρθηκε στο κομμάτι υλοποίησης μελετών και στη δυνατότητα για γρηγορότερη επίλυση, που δίνει η ανάθεση σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες, κλπ.

Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο δημ. σύμβουλος Γ. Καφφετζάκης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο εφαρμόζεται και σε άλλους μεγάλους Δήμους.

Αναφέρθηκε επίσης στο ψηφισθέν τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο και χαρακτήρισε «φτωχό για το Επάνω Μεραμπέλλο».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα