Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά5 Δεκεμβρίου. Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

5 Δεκεμβρίου. Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Η ημέρα αυτή αποτελεί επίσης,  το εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά, στους μελλοντικούς εθελοντές, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Καμία πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους του εθελοντές που ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στήριξαν  το σύστημα υγείας στην Κρήτη αλλά και όλους τους εθελοντές, μέλη του Μητρώου Εθελοντών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για την διαχρονική  εθελοντική τους προσφορά στις υγειονομικές μονάδες του νησιού μας.

Ο εθελοντισμός είναι πράξη ζωής  και ανιδιοτελούς  αγάπης

Γίνε εθελοντής, γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο, καταλήγει η ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα