Αρχική_Τοπικά νέαΜητροπολίτης Γεράσιμος: Δια της σιωπής το κήρυγμα του Αγίου Νικολάου ως απάντηση...

Μητροπολίτης Γεράσιμος: Δια της σιωπής το κήρυγμα του Αγίου Νικολάου ως απάντηση στην αδικαιολόγητη βία που δεχθήκαμε (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Με τον μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εορτασμοί του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου.

Για αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένο να τελεστούν ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου  κ. Μεθοδίου. Για να ακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου και ο αγιασμός των υδάτων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου.

«Δια της σιωπής το κήρυγμα του Αγίου Νικολάου ως απάντηση στην αδικαιολόγητη βία που δεχθήκαμε»

Στο τέλος του αποψινού Εσπερινού, που τελέστηκε εντός του περίεργου κλίματος και της περιρρέουσας παραφιλολογίας που είχε δημιουργήσει το ζήτημα με τον εορτασμό στον Άγιο Αντώνιο και όχι στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο, ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τόνισε κατά το σύντομο χαιρετισμό του ότι «φέτος αποφάσισα να μην γίνει κάποια ομιλία, ούτε και εγώ θα μιλήσω, μιμούμενος την πραότητα του Αγίου Νικολάου  του πολιούχου και προστάτη Αγίου μας που εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε – ως απάντηση σε αυτή την αδικαιολόγητη βία που δεχθήκαμε όλες αυτές τις ημέρες για την απόφαση της Εκκλησίας να ακούσει τη φωνή του πληρώματός της. Που εδώ και χρόνια μιλά για τη δυνατότητα να μπορεί να εορτάζει και να πανηγυρίζει ως πρέπει. Η Εκκλησία είναι βίωμα και η συμμετοχή μας στα μυστήριά της και ιδιώς στη Θεία Λειτουργία δεν είναι έθιμο, δεν γίνεται ‘για το καλό’ αλλά γίνεται για να ενωθούμε με τον Κύριο Ιησού Χριστό. Κι αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το κηρύττουμε. Τι σημαίνει μυστήριο και Θεία Λειτουργία. Γι’ αυτό και δια της σιωπής απαντούμε σε αυτούς που τους αγαπάμε γιατί είναι δικά μας παιδιά και είναι βαπτισμένα τέκνα της Εκκλησίας. Και τους περιμένουμε να μιλήσουμε. Να τους ακούσουμε. Αλλά μέσα στην Εκκλησία. Και η απόφασή μας όποια κι αν είναι αυτή, να είναι για την Εκκλησία. Δια της σιωπής λοιπόν το κήρυγμα του Αγίου Νικολάου ως απάντηση για όλα αυτά που δεχθήκαμε, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις εξώσεις. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα