Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων για τους ασφαλισμένους του νομού Λασιθίου

Τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων για τους ασφαλισμένους του νομού Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε έπειτα από την κοινή επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων του Νομού Λασιθίου, Κοινοβουλευτική Αναφορά η οποία αναφέρεται στο ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή συντάξεων.

Την ώρα που το επιτελικό κράτος της ΝΔ πανηγυρίζει για την τάχα εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων της περιόδου 2016-21, τα στοιχεία συνηγορούν πως οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε περίπου 70.000. Όσον αφορά το Νομό Λασιθίου δεν μπορεί να ψεύδονται οι σύλλογοι των συνταξιούχων, οι οποίοι επισημαίνουν  πως οι καθυστερήσεις τοπικά ξεπερνούν τον εθνικό μέσο όρο,  φτάνοντας ακόμη και τα πέντε χρόνια για την απονομή τους.

Ενώ η ψευδόμενη ηγεσία της παρούσας κυβέρνησης πασχίζει να κρύψει τις ευθύνες της για τη διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να λειτουργήσει το υπό σύσταση από το 2014 τμήμα απονομής συντάξεων στο Λασίθι; Ένα τμήμα που δεν λειτούργησε ποτέ με αποτέλεσμα  υπηρεσίες του Ηρακλείου να απασχολούνται με τις συντάξεις του Λασιθίου και να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις  που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα των απομάχων της εργασίας.

Αναλυτικά η Αναφορά:

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων του Νομού Λασιθίου, η οποία αναφέρεται στο ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή συντάξεων, οι οποίες στο νομό Λασιθίου είναι ακόμη μεγαλύτερες από το συνηθισμένο, φτάνοντας ακόμη και τα πέντε χρόνια.

Όπως επισημαίνεται, το υπό σύσταση από το 2014  τμήμα απονομής συντάξεων στο Λασίθι δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά αυτές δρομολογούνται από υπηρεσίες του Ηρακλείου με αποτέλεσμα «οι μεγάλες καθυστερήσεις να καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των απομάχων της εργασίας».

Ζητούν να δοθεί λύση με την άμεση λειτουργία και ενεργοποίηση του Τμήματος Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την απονομή εκκρεμών συντάξεων, ώστε αυτές να σταματήσουν να  πολλαπλασιάζονται.

 

Ο καταθέτων  Βουλευτής

        Θραψανιώτης Μανόλης

 

 

Πρόσφατα άρθρα