ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζ Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας συμμετείχε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δημόσια ...

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας συμμετείχε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δημόσια  υγεία

Από

Ημερομηνία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας συμμετείχε μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία σωματίων εργαζομένων Νοσοκομείων της Κρήτης καθώς και με εκπροσώπους των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δημόσια  υγεία, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 26/1/2023 στο Ηράκλειο, αρχικά στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στην 7η ΥΠΕ αντιδρώντας ενεργά στις  προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας, στην υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία των Νοσοκομείων και στα όποια σχέδια των κυβερνόντων για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομειακών Μονάδων και τμημάτων.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, όπως και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε τα Νοσοκομεία να μπορούν να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια.

Ζητάμε ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας δωρεάν και στον τόπο του και όχι να πρέπει να αλλάξει πόλη ή νομό για να εξυπηρετηθεί.

Ζητάμε και δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από ένα σύγχρονο, καθολικό, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές στη διάλυση του ΕΣΥ, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Πρόσφατα άρθρα