ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτα 826 ευρώ θα πρέπει να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με...

Στα 826 ευρώ θα πρέπει να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Από

Ημερομηνία

Στα 826 ευρώ θα πρέπει να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως παρουσιάζεται αυτή την ώρα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο, παρουσία του προέδρου της Γιάννη Παναγοπούλου.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γιώργος Αργείτης επεσήμανε πως ο κατώτατος μισθός δεν αφορά μόνο στον εργαζόμενο αλλά συνολικά την οικονομία. Όπως είπε αυξήθηκε μέσα στο 2022 αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας. Και είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρότατα υπόψη στην όποια απόφαση παρθεί για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει από την κυβέρνηση για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Συνεπώς, για εμάς το ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε διότι Θέλουμε αυτό το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.


«Να σημειώσω εδώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πάρα πολύ σημαντική μελέτη, η οποία χρησιμοποιεί τη δική της μια μεθοδολογία πολύ συγκεκριμένη και προσπαθεί να εκτιμήσει το κόστος του καλαθιού των βασικών αναγκών για το άτομο αλλά και για την οικογένειά του, για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του. Είναι μια μελέτη της οποίας τα ευρήματα έχουμε λάβει υπόψη», τόνισε ο κ. Αργείτης.

 

Μ.Α.

Πρόσφατα άρθρα