Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΛαγκός και Κοπράνες, μια «νέα» συνοικία της πόλης

Λαγκός και Κοπράνες, μια «νέα» συνοικία της πόλης

Από

Ημερομηνία

Το απογευματινό περπάτημα με έβγαλε στη συνοικία του Αγίου Νικολάου πίσω από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων (Λαγκός και Κοπράνες), δυτικά της πλατείας του ΚΤΕΛ.

Αν έχετε κάποια χρόνια να περάσετε θα εκπλαγείτε απ’ ό,τι αντικρίσετε. Μια καινούρια συνοικία, πλήρως αναπλασμένη, με ωραίους δρόμους και πολλά μεγάλα σπίτια που κοντεύουν να γεμίσουν μια γη που λίγα μόλις χρόνια πριν ήταν χωράφια και αγριάδες. Ο Μιχάλης Μαρής («Μήλο») ήταν από τους πρώτους που προέβλεψε την ανάπτυξη περιοχής και αγόρασε γη εκεί: «Στο Λαγγός εγκαταστάθηκα το έτος 2000 και τότε δεν υπήρχε τίποτα γύρω μου. Ακόμα και οι χωματόδρομοι ήταν δυσδιάκριτοι! Για να μετρήσουμε το χωράφι που αγόρασα έπρεπε να διώξουμε τις κατσίκες! Το ΚΤΕΛ ήρθε μετά!» μας λέγει ο Μιχάλης.

Τις μεγάλες αλλαγές στο Λαγκός και στο Κοπράνες, μας δείχνουν πόσο πολύ έχει αλλάξει ο Άγιος Νικόλαος. Μάλιστα εδώ υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι, χαρακτηρισμένοι δημόσιοι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν πλατείες και παρκάκια. Μέχρι να γίνουν οι περίφημες… μελέτες, μια απλή διαμόρφωση δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

ΥΓ.: Φυσικά οι θέσεις πάρκινγκ της συνοικίας είναι αμέτρητες αλλά… ποιος θα παρκάρει άνετα εκεί και μετά θα περπάτησα μέχρι το κέντρο της πόλης;

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι όντως καμαρώνουμε μια νέα συνοικία κε Λεωνίδα!
    Βέβαια θεωρούμε ότι υπάρχει σχετική δυσκολία στο να περάσεις με το αυτοκίνητο από κάποιους δρόμους της περιοχής Λαγκός, διότι δεν χωράνε ταυτόχρονα 2 αυτοκινητα και στο να βρεις πάρκιγκ επίσης. Χωρίς την έναρξη λειτουργίας λαϊκης ή και του υπο κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού. Ίσως εμπειρία των αρχών μας στη διαχείριση αντίστοιχων καταστάσεων σε άλλα σημεία της πόλης μας, φανεί χρήσιμη, νωρίτερα. Σε ό,τι είναι διαχειρίσιμο. Ωστόσο το περπάτημα εκεί είναι απολαυστικό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα