Αρχική_Τοπικά νέαΝ. Ανδρουλάκης από την ΑΣΤΕΚ: Παραλογισμός την ώρα που υπάρχει τέτοια...

Ν. Ανδρουλάκης από την ΑΣΤΕΚ: Παραλογισμός την ώρα που υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό, να μην επενδύουμε στην τουριστική εκπαίδευση (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

«Ειναι παραλογισμός να έχουμε το τουριστικό προϊόν και τέτοια έλλειψη προσωπικού σε αυτό και την ίδια ώρα να μην επενδύουμε στις σπουδές της νέας γενιάς που αφορούν αυτόν τον τομέα ανάπτυξης της χώρας, αναγκάζοντας νέοους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψη του το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της ΑΣΤΕΚ όπου και συναντήθηκε διαδοχικά με τους σπουδαστές και με τη διεύθυνση και τους καθηγητές της Σχολής που του παρουσίασαν τα προβλήματα που συνεχίζουν να τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Ιάσονας Πανταζής εξέθεσε στον κ. Ανδρουλάκη – που συνοδευόταν από τους υποψηφίους βουλευτές Λασιθίου Μανόλη Κλώντζα, Νίκο Κουρουπάκη, Ελευθερία Μπιτζαράκη-Σιγανού – όλα τα ζητήματα που τους προβληματίζουν εδώ και χρόνια και για τα οποία τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού ρίχνουν το ένα το «μπαλάκι» στο άλλο – αναβάθμιση του πτυχίου, δυνατότητα παρακολούθησης Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, παροχή φοιτητικού πάσου που έχει και αυτή κολλήσει, μέριμνα για σίτιση – στέγαση των φοιτητών, δικαίωμα στη σίτιση που δεν έχουν παρά τις υποσχέσεις για κόμιστρο που είχαν λάβει από τον υπουργό Τουρισμού πέρυσι, το δικαίωμα στη συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS – Τα οποία και  δεν τους επιτρέπουν, όπως είπε, να έχουν τα δικαιώματα σπουδαστών επιπέδου πανεπιστημίου αλλά επιπέδου Ι.Ε.Κ. παρά το ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία φοιτούν 4 χρόνια με 9 μήνες πρακτικής. Και τα οποία θέματα τους δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια, όπως πρόσθεσε.

Ζητήματα που έχουν παίξει σημαίνοντα ρόλο στο να έχουν απομείνει από τους 127 πρωτοετείς εισακτέους σπουδαστές το φετινό 1ο έτος, μόλις οι 57, την ίδια στιγμή που ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, αντιμετωπίζει εδώ και 2 χρόνια τεράστιο πρόβλημα στελεχιακού και εργατικού δυναμικού.

Και από τους σπουδαστές αλλά και από τη Διευθύντρια Ευαγγελία Σημαντηράκη και τους καθηγητές τέθηκε επίσης η ανάγκη βελτίωσης των εγκαταστάσεων της σχολής, η πρόσληψη επαρκούς επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα στη Βουλή προκειμένου να λυθεί το θεσμικό κώλυμα που εμποδίζει την εξέλιξη-ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΚ, με τους σπουδαστές να του μεταφέρουν σχετικά ότι παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους, “η φωνή μας δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα”.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών για την αντιμετώπιση του κόστους στέγασης και κόστους ζωής για σπουδαστές, καθηγητές αλλά και το σύνολο της κοινωνίας – αναφερόμενος σε αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόζουν όπως είπε και άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ανάλογα προβλήματα.

Για παρεμβάσεις “που είναι αναγκαίο να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΚ, που είναι βασικός πυλώνας εξέλιξης για την ευρύτερη περιοχή” έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο ν. Λασιθίου Μανόλης Κλώντζας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα