Αρχική_Τοπικά νέαΗ παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νεάπολη (βίντεο, φωτογραφίες)

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νεάπολη (βίντεο, φωτογραφίες)

Από

Ημερομηνία

Με την δέουσα επισημότητα εορτάστηκε στη Νεάπολη η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. «Σύμμαχος» ο ανοιξιάτικος καιρός που επικράτησε και που επέτρεψε σε αρκετό κόσμο να παραβρεθεί στην κεντρική πλατεία.

Μετά την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου (ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης Κωστής Βιολέτης πραγματοποίησε ομιλία με τα διδάγματα από τον Αγώνα των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821) και την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών φορέων, αρχών, συλλόγων και ενώσεων στο Μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων, τοπικών συλλόγων, σωματείων και της Φιλαρμονικής της Νεάπολης.

Ιδιαίτερο γεγονός απετέλεσε φέτος η παρουσία στη Νεάπολη και των μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Αγίου Δομετίου της Κύπρου, με το οποίο και έχει αδελφοποιηθεί εδώ και μερικά χρόνια το Γυμνάσιο της Νεάπολης.

Την αντιπροσωπεία των Κυπρίων καλωσόρισε διά μικροφώνου ο τοπικός σύμβουλος Νεάπολης και τελετάρχης των σημερινών εορτασμών Μανόλης Ζερβάκης. “Καλωσορίσατε αδέλφια μας στην ηρωική Κρήτη, στην όμορφη και ιστορική πόλη της Νεαπόλεως, σας βεβαιώνουμε ότι για μας η Κύπρος δεν κείται μακράν αλλά πολύ κοντά, στην καρδιά μας” αναφώνησε εμφανώς συγκινημένος.

Στέφανα κατέθεσαν: η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Κωστής Καστελλιανάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεάπολης Γιάννης Μηναδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Γιάννης Παπαλεωνίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγ. Νικολάου Κων/νος Χατζηδάκης, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπος ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74, ο Σύλλογος Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου Λασιθίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, εκπρόσωπος της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης.

Αμέσως μετά, παρήλησαν: το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου της Κύπρου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Νεάπολης, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Νεάπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, η Σχολή Χορού το Σπίτι της Τέχνης και η Φιλαρμονική Νεάπολης.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα