Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ ανάγκη της συμμετοχής των νέων στις αποφάσεις και την διαμόρφωση...

Η ανάγκη της συμμετοχής των νέων στις αποφάσεις και την διαμόρφωση του μέλλοντος

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική είναι ένα ζωτικής σημασίας θέμα, αφού οι νέοι αντιπροσωπεύουν το μέλλον της κοινωνίας, και η συνδιαμόρφωση της πολιτικής είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός αειφόρου, δημοκρατικού και ισότιμου κοινωνικού συστήματος.

Οι νέοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν, να εκφράζουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους. Η πολιτική συμμετοχή των νέων τους δίνει την ευκαιρία να επηρεάσουν τη διαμόρφωση των πολιτικών και των αποφάσεων που θα έχουν επίδραση στο μέλλον τους και των επόμενων γενεών.

Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική επιτρέπει την έκφραση τους, την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτό ενισχύει τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών προτεραιοτήτων και της ατζέντας της χώρας.

Οι νέοι αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις, όπως η ανεργία, η εκπαίδευση, η υγεία, η κλιματική αλλαγή, η κοινωνική αδικία, η μετανάστευση. Η συμμετοχή τους επιτρέπει να ασκήσουν πίεση για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και τη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες της νεολαίας. Επίσης, ενισχύει την αντιπροσωπευτικότητα και την ποικιλομορφία των φωνών που ακούγονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς οι νέοι έχουν διάφορες εμπειρίες, απόψεις και προτεραιότητες, αλλά και φρέσκιες ιδέες, που μπορούν να προσφέρουν στον δημοκρατικό διάλογο.

Για τους παραπάνω λόγους, όπως και αρκετούς ακόμα που θα μπορούσα να παραθέσω, είναι ανάγκη οι νέοι να έχουν μεγαλύτερη παρουσία και παρέμβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Δυστυχώς οι νέοι σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό αποπολιτικοποιημένοι. Κυρίως εξ αιτίας της απογοήτευσης τους από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και που συχνά τους αφήνει εκτός των αποφάσεων.

Πιστεύω πως είναι ανάγκη οι νέοι να συμμετέχουν υποχρεωτικά στα ψηφοδέλτια εθνικών αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης εκλογών, με ποσόστωση ώστε να εξασφαλίζεται η ευκαιρία παρουσίας τους στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν κυρίως το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έμπειροι πολιτικοί, πρέπει μαζί με νέους ανθρώπους να κτίζουν το μέλλον αυτής της χώρας, δίνοντας την σκυτάλη της ανανέωσης και συνέχισης της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο.

Με αυτά στο μυαλό μου, μόνη μου φιλοδοξία είναι να γίνω κομμάτι αυτής της διαδικασίας ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού και μέσα από εκεί να εκφράσω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς νέων πολιτών όπως και εγώ, προτείνοντας λύσεις και βοηθώντας στην συνδιαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Και θα είναι χαρά μου να διαπιστώσω πως στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων υπάρχουν νέοι σε ηλικία, που θέλουν να στηρίξουν το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα, ώστε με την συμμετοχή των νέων να πάμε μπροστά, με σταθερά και τολμηρά βήματα.

Ανδρεαδάκης Κωνσταντίνος

Υπ. Βουλευτής Λασιθίου με τη Νέα Δημοκρατία

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα