Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΠρόεδρος ΙΕΠ για τράπεζα θεμάτων: Mια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει...

Πρόεδρος ΙΕΠ για τράπεζα θεμάτων: Mια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την τράπεζα θεμάτων και την άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

«Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα «αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία».

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος, σημείωσε και πρόσθεσε ότι 1.370 σχολεία έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα και έχουν κατεβάσει θέματα.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ’ όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν».
«Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ακολούθως διαβεβαιώνοντας ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς άλλο σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο» είπε ο κ. Αντωνίου.

Πηγή: Kathimerini.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα