Το σήριαλ με τα πλαστικά κολωνάκια, φαίνεται θα έχει συνέχεια
Μπλόκο προσφοράς και αγάπης από τα μέλη της Τ.Δ. Λασιθίου
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 20 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ με νέες θεματικές ενότητες
Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη της διαδικτυακής παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών και εφήβων
Διευρυμένη σύσκεψη των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου
Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Μακρύ Γιαλού
Δελτίο αρδευτικών αναγκών καλλιεργειών για τις περιοχές του ν. Λασιθίου
Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κρήτη
«Κροτίδες και βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, είναι επικίνδυνα υλικά» (βίντεο)
Το εφετείο προχώρησε στην αναστολή του πλειστηριασμού του Elounda Beach Hotel & Villas και του Elounda Bay Palace
Π. Ζερβάκης: Να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τιμόνι για να επιστρέψουμε μετά το Πάσχα με ασφάλεια στα σπίτια μας (βίντεο)

Τριπλασιάστηκαν το 1ο εξάμηνο του 2018 οι επιθέσεις σε «έξυπνες» συσκευές – Έρευνα της Kaspersky Lab

Το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι συσκευές ΔτΠ (=Διαδίκτυο των Πραγμάτων/Internet of Things) δέχθηκαν περισσότερες από 120.000 επιθέσεις τροποποιημένων κακόβουλων λογισμικών, σύμφωνα με σχετική έκθεση της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο που καταγράφηκε για ολόκληρο το 2017. Η Kaspersky Lab προειδοποιεί ότι η ραγδαία αύξηση στην ευρύτερη οικογένεια των κακόβουλων λογισμικών που στοχεύουν έξυπνες συσκευές, είναι η συνέχεια μίας επικίνδυνης τάσης. Επίσης, όπως επισημαίνει, το 2017, δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των απειλών που αφορούσαν έξυπνες συσκευές σε σχέση με το 2016.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έκθεσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο αριθμός των τροποποιήσεων κακόβουλου λογισμικού, με στόχο συσκευές ΔτΠ που έχουν καταχωρηθεί από ερευνητές, ήταν τριπλάσιος από τον αριθμό που καταχωρήθηκε σε ολόκληρο το 2017. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσης του κακόβουλου λογισμικού εξακολουθεί να είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση κωδικών πρόσβασης σε διάφορους συνδυασμούς. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται στο 93% των εντοπισμένων επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για να μειωθεί ο κίνδυνος “μόλυνσης”, συνιστάται στους χρήστες:

– Να εγκαθιστούν ενημερώσεις για το υλικολογισμικό που χρησιμοποιούν το συντομότερο δυνατόν. Μόλις βρεθεί μία ευπάθεια, μπορεί να διορθωθεί, μέσω ενημερώσεων.

– Να αλλάζουν πάντα τους προεγκατεστημένους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν κεφαλαία και μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

– Να επανεκκινούν μία συσκευή, μόλις νομίζουν ότι ενεργεί παράξενα. Μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούν από το υπάρχον κακόβουλο λογισμικό, αλλά αυτό δεν μειώνει τον κίνδυνο να πάθει άλλη “μόλυνση”».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist