Πασχάλια Εγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου
Ποιμαντορική Εγκύκλιος Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου για το Άγιο Πάσχα 2024
Η τελετή της Ανάστασης και το εντυπωσιακό κάψιμο του Ιούδα στη Λίμνη Αγ. Νικολάου (βίντεο)
Χριστός Ανέστη
Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο – παρακολουθήστε ζωντανά το κάψιμο του Ιούδα στην λίμνη
Ερευνητικές μελέτες για τις ακτογραμμές στο ν. Λασιθίου – Προστασία από τη διάβρωση, τα σκουπίδια και τουριστική αξιοποίησή τους
Ο αμάραντος του Αγίου Νικολάου
Μεγάλη Παρασκευή στο Λιμνάκαρο – Περιφορά του Επιταφίου στους πρόποδες της Δίκτης (βίντεο)
Θα δρομολογηθεί επέκταση του σχεδίου πόλεως Αγ. Νικολάου – αλλά και τα πολεοδομικά σχέδια οικισμών
Φωτιά στη συνοικία Μύλος – Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (βίντεο)
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
Οι πρώτοι τουρίστες κυνηγούν τις προσφορές – Υποτονικός θα είναι μάλλον και ο Μάιος

Ο Τραμπ έκοψε την εμπορική προνομιακή μεταχείριση της Τουρκίας και της Ινδίας

Τον τερματισμό του προτιμησιακού καθεστώτος  που υπάρχει στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία και την Ινδία, ανακοίνωσε επίσημα με δύο χωριστές επιστολές προς τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

To καθεστώς αυτό που ισχύει από το 1974 παρέχεται σε αναπτυσσόμενες χώρες προσφέροντας χαμηλούς ή και μηδενικούς δασμούς σε εξαγωγικά τους προϊόντα και βάση της υπάρχουσας αμερικανικής νομοθεσίας, θα πάψει να ισχύει 60 μέρες μετά την ενημέρωση του Κογκρέσου από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Λαμβάνω αυτό το βήμα διότι έχω αποφασίσει ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει πλέον να χαρακτηρίζεται ως αναπτυσσόμενη χώρα δικαιούχος του Γενικού Συστήματος Προτιμήσεων (GSP), με βάση το επίπεδο της οικονομικής της ανάπτυξης όπως ορίζεται στο άρθρο 502 (c) (4) του Εμπορικού Νόμου (19 USC 2462 ( c) (2)), αναφέρει η επιστολή του Αμερικανού Προέδρου.

Στην επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει στις τέσσερις και μισή δεκαετίες από τότε που ορίστηκε η Τουρκία ως αναπτυσσόμενη χώρα δικαιούχος του GSP, «η οικονομία της Τουρκίας αναπτύχθηκε και διαφοροποιήθηκε. Οι αυξήσεις του κατά κεφαλή ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος, η μείωση των ποσοστών φτώχειας και η διαφοροποίηση των εξαγωγών σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους και κλάδους αποτελούν ενδείξεις για το αυξημένο επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας. Επιπλέον, προσθέτει, η Τουρκία έχει αποφοιτήσει από τα προγράμματα GSP άλλων αναπτυγμένων χωρών λόγω της αύξησης της οικονομικής της ανάπτυξης ή μέσω αμοιβαίων διευθετήσεων».

Διαφορετικός είναι ο βασικός λόγος του τερματισμού του προνομιακού καθεστώτος στην περίπτωση της Ινδίας, καθώς σημειώνεται ότι έπειτα από εντατικές επαφές με την ινδική κυβέρνηση, δεν παρέχονται επαρκείς εγγυήσεις για ίση και δίκαιη πρόσβαση των αμερικανικών προϊόντων στις αγορές της Ινδίας».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist