Κουκιά και αγκινάρες της εποχής
Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θα είμαστε έτοιμοι για την νέα τουριστική σεζόν
Μια χρήσιμη προσθήκη απέναντι από την Κουνδούρειο Βιβλιοθήκη
Επιχειρησιακή άσκηση “ΜΙΝΩΑΣ 2024” στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Ισόπαλη η ΑΕ Νεάπολης με τον ΑΟ Τυμπακίου στους αγώνες μπαράζ
Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)
Τοποθετήθηκε πλέγμα για τις πάπιες του Αλμυρού
Αφρικανική σκόνη: Σχεδόν 20 φορές πάνω από το κανονικό μετρήθηκε στην Κρήτη
Πασχαλινή προσφορά από τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου – Νεάπολης
Πασχαλινή προσφορά από τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου – Νεάπολης
Μητέρα και παιδί τραυματίστηκαν μετά από κατολίσθηση στα Τοπόλια
Στην Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο «Eisenhower»

Όλη η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή της Πισπιρίγκου

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρια της μητέρα της» είπε η εισαγγελέας. Πριν καταλήξει στην πρόταση της επί της ενοχής, η εισαγγελέας προχώρησε σε ένα «σφυροκόπημα» κατά της κατηγορουμένης η οποία ζήτησε να βγει από την αίθουσα εμφανώς εκνευρισμένη πριν ολοκληρωθεί η αγόρευση.

«Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακου δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο Καραμανδάνειο: «το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δε σημαίνει ότι δεν δόθηκε».

Για την στάση της στο «Καραμανδάνειο», η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς; Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και εστίασε στο κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».

Για τον ισχυρισμό της περί ψυχραιμίας κι αυτού που είπε ο συνηγορός της Αλέξης Κούγιας ότι «κλαίνε μόνο οι Ρόμα» η εισαγγελέας απάντησε: «Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομα! Δεν κλαίνε μόνο οι γύφτισσες! Κλαίνε όλοι, δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει κλάψει! Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει; Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Πως να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της!» είπε εμφανώς συγκινημένη.

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είπε η εισαγγελέας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να φύγει από την αίθουσα, ενώ ψέλιζε «άντε γ…».

Η κατηγορούμενη τις τελευταίες ώρες όταν πια είχε καταλάβει που θα καταλήξει η εισαγγελεας είχε το κεφάλι σκυμμένο προς το πάτωμα, ενώ κάποιες φορές έδωσε σημειώματα προς τους συνηγόρους τους με εμφανή τον εκνευρισμό της για αυτά που έλεγε η εισαγγελική λειτουργός.

«Δεν είδα ένα χρόνο τη συγκίνηση της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλούσε για τη Τζωρτζίνα όπως ο διευθυντής του σχολείου της, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί; Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και πήγε σε ξενοδοχείο ενώ όλοι την έψαχναν; Για το ”Καραμανδάνειο” μας είπε ότι πίστεψε πως το παιδί είχε κάτι ψυχολογικό από ένα καβγά που είχε και είδε εφιάλτη. Όμως στους γιατρούς δεν είπε για εφιάλτη!» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας αναφερόμενη στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η καρδιά του παιδιού ήταν οχυρωμένη», «ανεξήγητα τα επεισόδια που κανείς άλλος πλην της μητέρας δεν είχε δει την έναρξή τους», «ευκολία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου με τα φάρμακα», «την ένοιαζε μόνο ο εαυτός της», « η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς».

Η εισαγγελική λειτουργός αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο όπου η Τζωρτζίνα είχε το επεισόδιο που την άφησε παραπληγική, συνέχισε με τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο του Ρίου αναφερόμενη στις υποψίες για τη μητέρα που πρώτος εξέφρασε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

«Ο κ. Ηλιάδης μας είπε ότι δεν πείστηκε από την ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας, γιατί τα παιδιά με αυτή την ασθένεια έχουν άλλη πορεία νόσου. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε στο μυαλό του το σύνδρομο Μινχάουζεν. Το έψαξε ο κ. Ηλιαδης, δεν επετεύχθη να βγάλει συμπέρασμα…»

Στο Ωνάσειο, που στη συνέχεια νοσηλεύτηκε το παιδί, οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τοποθετήθηκε βηματοδότης κι έτσι «η καρδιά του παιδιού ήταν οχυρωμένη. Ήταν μια πλήρως λειτουργική και μελετημένη καρδιά. Οι γιατροί δεν πήγαν στα τυφλά. Από την τοποθέτηση του απινιδωτή και μετά η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν πλήρως ελεγχόμενη από τους γιατρούς».

Όσον αφορά στην συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού, η εισαγγελέας σημείωσε πως «Ή ήταν σίγουρη ότι το παιδί ήταν σε πολύ καλά χέρια ή όντως δεν μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματα της. Είχε ακούσει τον κ. Ηλιάδη να εκφράζει τος υποψίες του για την ίδια, όμως στη συνέχεια δεν την ενοχλούσε ότι σε αυτό τον γιατρό άφηνε το παιδί της. Δεν θύμωσε, δεν σταμάτησε να τον εμπιστεύεται. Όλα αυτά τα περί αγανάκτησης με τη μεταμόσχευση οργάνων πότε θυμήθηκε να μας τα πει;».

«Ευκολία» στα φάρμακα

Όπως νωρίτερα είχε κάνει και με άλλους γιατρούς που δέχτηκαν πυρά από τον συνήγορος της, η εισαγγελέας υπερασπίστηκε και τον κ. Ηλιάδη «δεν υπήρξε επουδενί καμία προσέγγιση στην καταργούμενη να δώσει τα όργανα του παιδιου της! Πώς το επέτρεψε αυτό η κατηγορούμενη; Είναι αστείοι αυτοί οι ισχυρισμοί όταν και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι για το μεταμόσχευση απαιτείται εγκεφαλικός θάνατος! Μιλάμε για ένα γιατρό που έκανε τα πάντα για να σώσει τον εγκέφαλο της μικρής!»

Αναφερόμενη στην αλλαγή δόσης ενός υπνωτικού φαρμάκου που η ίδια η κατηγορούμενη αποφάσισε προκειμένου να κοιμάται το παιδί επειδή ενοχλούσε τη γειτονιά, υπενθύμισε την απάντηση του κ. Ηλιάδη ο οποίος της είπε «δεν παίζουμε με τα φάρμακα». Όπως σημείωσε η εισαγγελέας «ο διάλογος αυτός δείχνει μια ευκολία της κατηγορούμενης με τα φάρμακα παρότι είχε βγει λίγο καιρό από το νοσοκομείο. Δείχνει να έχει μια εξοικείωση με τα φάρμακα. Συμβουλεύει την αδελφή της για μια ωτίτιδα. Έχει πολλές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για αναισθητικά φάρμακα. Βέβαια έχει ψάξει συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένο πεδίο, ας πούμε την θεραπευτική υποθερμία δεν την έψαξε…».

Η εμμονή με τον Μ. Δασκαλάκη

Ειδική αναφορά έκανε η εισαγγελέας στην 17η Ιανουαρίου 2022 όταν και είχε προγραμματιστεί μαγνητική για τη Τζωρτζίνα κι εκείνη καθυστέρησε να ξυπνήσει, καθώς αντάλλασσε μηνύματα για το χωρισμό της με το Μανό Δασκαλάκη.

«Με τι ασχολείται η κατηγορούμενη όσο το παιδί της στις 17/1 ετοιμάζεται να κάνει μαγνητική; Φαίνεται από τα μηνύματα της! «Να πάρεις τα πράγματα σου και τα όργανα από το σπίτι» «ούτε εγω περίμενα να μας παρατήσεις πάλι, πάντα μας παρατάς, κάνε τη ζωή σου αγόρι μου», «θα στα πληρώσει όλα ο Θεός». Μπαίνει το παιδί να κάνει τη μαγνητική και ασχολείται με τι ανάρτηση θα κάνει στο Facebook! Ο κύριος Δασκαλακης τη ρωτάει για το παιδί της και εκείνη ασχολείται με τη σχέση της μαζί της! «Όταν παρατάς κάποιον δεν γίνεται να τον βλέπεις κάθε μέρα» του λέει για το παιδί της! «Αν φοβόσουν ότι θα πάθει κάτι, ας καθόσουν σπίτι!». Όσο λοιπόν το παιδί κάνει μαγνητική και θα έπρεπε να έχει αγωνία, εκείνη ασχολείται με αυτά που σας διάβασα» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Ενώ το παιδί δεν έχει ξυπνήσει ακόμη από την αναισθησία, η έγνοια της είναι τα ρούχα και τα κλειδιά του Δασκαλάκη. Έλεγε εδώ ότι όταν κανείς παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Αυτά μάλλον τα είχε ξεχάσει τότε, γιατί τότε σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της!».

Αλλά και την επόμενη ημέρα που το παιδί έκανε εμετό στο σπίτι, πάλι η Ρ. Πισπιρίγκου έχει το μυαλό της στο Μανό Δασκαλάκη. «Του έγραφε στα μηνύματα «αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφευγες από το σπίτι». ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ; Το είχε ξαναπεί και τον Απρίλιο!».

Συνεχίζοντας την αγόρευσης της είπε ότι «Όταν λοιπόν ο Ηλιάδης της λεει να πάει το παιδί στην παιδιατρική, το αφήνει και λέει δεν πειράζει θα έρθουμε σε καμία δυο μέρες. Μήπως ήθελε ήθελε να μπει στη ΜΕΘ για να δείξει τη σοβαρότητα της υγείας του παιδιού; Σε ποιον ήθελε να το δείξει αυτό; Αναδείχθηκε και μια διαμαρτυρία της στον κ. Ηλιαδη επειδή δεν κράτησε το παιδί στην εντατική να είναι συνδεδεμένο με τα μηχανήματα. Όμως στην εντατική δεν έβαζαν το παιδί σε κάποιο μηχάνημα. Μόνο ένα μόνιτορ του έβαζαν. Το μόνο που άλλαζε ήταν η απουσία της ίδιας! Είχε την ίδια νοσηλεία, τα ίδια φάρμακα που έπαιρνε και στην κλινική, μόνο που στην εντατική δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα».

Τα ανεξήγητα επεισόδια

Όσον αφορά στα επεισόδια του παιδιού που όπως είπε κανένας δεν είχε δει την έναρξή τους παρά μόνο η κατηγορούμενη, προέκυψε, κατά την εισαγγελέα, από τις καταθέσεις των γιατρών ότι «κανείς δεν μπορεί να τα εξηγήσει…Το πιο σημαντικό που εντόπισε ο κ. Ηλιαδης είναι ότι 30 λεπτά πριν την έναρξη του επεισοδίου και της καταγραφής από τη μητέρα, το παιδί έχει κάνει μια απότομη κάθοδο των σφίξεων. Και η κατηγορούμενη δεν έχει ενημερώσει κανέναν! Κάτι συμβαίνει εκείνη την ώρα στο παιδί, όμως κανείς δεν το γνωρίζει! Μήπως τελικά η κατηγορούμενη επέλεγε ποια επεισόδια θα αναδείξει; Γιατί όλα αυτά τα επεισόδια στην παιδιατρική; Υπήρχε κάποιο μοτίβο;».

Η κεταμίνη

Η εισαγγελέας απέκλεισε κατηγορηματικά το να χορηγήθηκε η κεταμίνη από τους γιατρούς καθώς σύμφωνα με την τοξικολογική του καθηγητή Ράικου η ουσία δόθηκε πριν την παρέμβαση αυτών. «Υπήρξε μια λογική ακολουθία. Η Τζωρτζινα από τη στιγμή που είναι σε μυδρίαση και χωρίς σφίξεις ο οργανισμός της δε μεταβολίζει…Ο Ράικος λέει αν έχει δοθεί προ του θανάτου η κεταμίνη, θα βρούμε το μεταβολίτη, όπως συνέβη εδώ. Υπάρχει ένα μικρό διάστημα για την υποξία, και μετά θέλει 3-5 λεπτά για την μυδρίαση, όπως βρήκε η γιατρός τη Τζωρτζινα στο δωμάτιο. Ποτέ γίνεται η ανακοπή; Ο χρόνος είναι δύσκολο να αποτυπωθεί είπε ο Ράικος. Για να εμφανιστεί η ασφιγμη καρδιακή λειτουργία θέλει 3-11 λεπτά…Ο Ράικος ρωτήθηκε ποτέ δόθηκε η κεταμίνη και από ποιον μπορεί να δόθηκε. Σύμφωνα με τις αναφορές των γιατρών, το παιδί ήταν άσφυγμο. Ήταν ήδη σε καρδιακή ανακοπή και δεν επανήλθε. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι εννοούμε όταν λέμε θάνατος. Ο κυτταρικός θάνατος έρχεται μετά τον σωματικό μας εξήγησαν οι μάρτυρες. Ο Ράικος είπε ότι οι ιστοί μέχρι να επέλθει ο σωματικός θάνατος έχουν αντίδραση. Το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι το ήπιο οίδημα στην τραχεία έγινε μετά το θάνατο του παιδιού. Άρα ήταν βιολογική νεκρή, άσφυγμη και απνοϊκή».

Όπως σημείωσε , «η κεταμίνη είναι αδιαμφισβήτητο εύρημα. Ο μηχανισμός δράσης είναι η πτώση του οξυγόνου. Μετά από 12 δόσεις αδρεναλίνης δεν αποκαταστάθηκε η καρδιακή λειτουργία του παιδιού. Το παιδί ήταν ασφιγμο από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε αυτό το στοιχείο κρίσιμο είναι να προσδιοριστεί σε ποσό χρόνο πριν το σημείο αυτό, έχει δοθεί η κεταμίνη. Η περιστοματική κυάνωση είναι ένα στοιχείο σημαντικό».

Και κατέληξε η εισαγγελέας, με ένταση στη φωνή της: «Δε μπορεί να λένε ότι η νοσηλεύτρια κατά την αναζωογόνηση μπέρδεψε την αδρεναλίνη με την κεταμίνη;  Για ποιο λόγο; Να καλύψουμε μια νοσηλεύτρια; Εδώ έχουμε μια μάνα!».

«Ωρολογιακή βόμβα»

Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε κι όλα τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι μάρτυρες υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίοι κλήθηκαν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων. Αναφερόμενη στην ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου είπε πως «Τόσοι γιατροί, τόσοι νευρολόγοι που εξέτασαν το παιδί, δε βρήκαν επιληψία. Το βρήκε η κ. Δημακοπούλου διαβάζοντας τα έγγραφα της δικογραφίας. Θεωρώ τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να λέει ότι ένα 8χρονο παιδί έπασχε από νευρική ανορεξία. Είπε ότι έπρεπε να πάρουν εγκεφαλονωτιαίο υγρό από την Τζωρτζινα! Τρομάζω στην ιδέα τι θα γινόταν αν κάθε 8χρονο πήγαινε στα επείγοντα και του έπαιρναν αυτό το υγρό! Πως είναι δυνατόν να έρχεται εδώ να λεει τόσα πράγματα που είναι στη σφαίρα της φαντασίας! Είπε τόσα πράγματα που αν κάποιος είχε όρεξη να τα ψάξει στο Google θα καταλάβαινε ότι το παιδί είναι ωρολογιακή βόμβα!…Σημειώναμε και γράφαμε επί 4 μέρες και κάθε φορά έλεγε και μια διαφορετική αιτία θανάτου! Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Όλη αυτή η ορολογία που αράδιασε σε ένα παιδακι 8 ετών δεν μπορεί να υπάρχει!».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist