Ο πολιτιστικός σύλλογος “Νέοι Νεάπολης” πάντα πρωτοπόρος στις εκδηλώσεις, διοργανώνει το 2ο φεστιβάλ Μπύρας στον δημοτικό κήπο Νεάπολης.
Η εκδήλωση θα κινηθεί σε δύο άξονες:
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, εσπερίδα με θέμα:
Ζυθοποιήματα: μεράκι, τέχνη, απόλαυση
Ο αρχαιολόγος Νίκος Θάνος ξεκινώντας, θα μας ενημερώσει για την χρήση του ζύθου στην αρχαία Ελλάδα. Στην συνέχεια ο γεωπόνος Μανόλης Βιδάλης θα μας μιλήσει για τις ποικιλίες των δημητριακών στην παραγωγή μπύρας. Η διαιτολόγος Μαρία Κωστάκη θα αναφερθεί στις ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας στην διατροφή μας και τέλος o Χρήστος Δημτσούδης, Διυθ. Σύμβουλος Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., θα μας μιλήσει μέσω skype για την ζυθοποιία σήμερα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τους συνδυασμούς γεύσεων. Η εσπερίδα θα τελειώσει με έναν γευσιγνωστικό περίπατο, που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος, με διάφορα είδη μπύρας, κυρίως ελληνικών ζυθοποιών και με μικρά κεράσματα από προτάσεις συνταγών του σεφ των εστιατορίων «Μπλε Κατσαρολάκια» και «Αχινό», Αλέξανδρο Ζαχαριά. Συντονιστής της εσπερίδας ο γιατρός Άρης Πάγκαλος.
Το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε μια μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Muchatrela», τον DJ Φούσκη Αντώνη και άφθονη μπύρα.