Μέσα στο φετινό καλοκαίρι ευελπιστεί ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου Γιάννης Μαρίνος ότι θα έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και θα έχουν φτάσει στα χέρια του Δήμου όλες οι κατασκευές για να ολοκληρωθεί στο 100% του το σύγχρονο υπαίθριο Skate Park, που κατασκευάστηκε στην περιοχή της Αμμούδας στον Άγιο Νικόλαο.
Το έργο είχε εγκαινιαστεί στις αρχές του περασμένου Απριλίου και παραδόθηκε και επίσημα για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν εξ αρχής η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης, αλλά και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των χρηστών.
Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Μαρίνος, μετά τα εγκαίνια του χώρου τοποθετήθηκαν από την πλευρά του Δήμου όλες οι μεταλλικές επιφάνειες (λαμαρίνες) που καλύπτουν τις ακμές των ζαρντινιερών και των επιφανειών που χρησιμοποιούνται στο πάρκο. Όπως και οι σωλήνες για τα παγκάκια.
Όσο για τις κατασκευές που θα έλθουν έτοιμες, η εταιρία που θα αναλάβει είναι σε διαδικασία συνεννόησης με τον πρόεδρο των skaters της περιοχής Μάριο Αρχαύλη, προκειμένου, σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, να προχωρήσει η απ’ ευθείας ανάθεση και η προμήθεια αυτών μέσω του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Η σχετική καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί οφείλεται, κατά τον Αντιδήμαρχο, στην διαδικασία της επιλογής των εν λόγω επιφανειών που θέλουν οι skaters. «Μόλις οριστικοποιήθηκε η συγκεκριμένη λίστα, ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες μέσω προμηθειών από τον Δήμο, για να παραγγελθούν και να εγκατασταθούν», αναφέρει σχετικά.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ