Πιο δραματικά από ποτέ τέθηκε χθες στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου το πρόβλημα της τραγικής υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και γενικότερα στο Ν. Λασιθίου.
Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝΑΝ με αδυναμία εφημερίας βασικών ιατρικών τμημάτων, εγείρεται πλέον και ζήτημα νομιμότητας της λειτουργίας του, για την ασφάλεια όσων προσφεύγουν στις υπηρεσίες του, τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.
Πέραν από τη μεσοπρόθεσμη παρέμβαση που ενδεχομένως υποδείξει η όποια μελέτη κατατεθεί στο υπουργείο και τη βούληση για εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων, απαιτούνται άμεσες αποφάσεις και παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τη διαχείριση των οξυμμένων ελλείψεων και αναγκών στις δομές Υγείας του νομού και της δυνατότητάς τους να ανταποκριθούν στις παρούσες και όσες ανάγκες παρουσιάζονται καθημερινά για τους κατοίκους – πόσο μάλλον στις πολύ περισσότερες εν μέσω της τουριστικής περιόδου για τουρίστες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, τονίστηκε.
Η βουλευτής Κατερίνα Σπυριδάκη στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε αν υπάρχει πολιτική βούληση να διασωθεί το ΕΣΥ δίνοντας πραγματικά κίνητρα οικονομικά, επαγγελματικά, επιστημονικά στο προσωπικό για να καταστήσουν δελεαστικό το σύστημα υγείας.
Συμφωνεί με τη μελέτη, αλλά όχι με παράθεση δεδομένων ως απλούς αριθμούς, γιατί πρέπει να δώσει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους και την ιδιαιτερότητα που έχει ο νομός με τέσσερα αστικά κέντρα και το κακό οδικό δίκτυο.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ