Συνέντευξη για σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα στον Αγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη, με αφορμή και επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έδωσαν σήμερα οι αντιδήμαρχοι, Γεωργία Πολυχρονάκη, Στερεός Ατσαλάκης, Γιώργος Ξένος και Γιώργος Μπελούκας καθώς και το μέλος της Επιτροπής Καθαριότητας του Δήμου υπεύθυνη εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση Μαρία Στεφανάκη.
«Καθένας από μας μπορεί να συμμετάσχει στην προστασία του πλανήτη από τη ρύπανση και την ασφυξία, που προκαλείται από όλα τα είδη των απορριμμάτων και αποβλήτων που παράγονται από μας τους ίδιους. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι ευθύνη και προνόμιο, ταυτόχρονα, για όλους μας. Το προνόμιο να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να τον προστατεύσουμε για τις επόμενες γενιές. Για την επίτευξη του στόχου αυτού υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως η ανακύκλωση, η μείωση κατανάλωσης του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, η χρήση ειδών «από δεύτερο χέρι», το φύτεμα δέντρων κ.α», δήλωσε η κ. Πολυχρονάκη.
Στόχος του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της υπευθυνότητας τόσο από πλευράς Δήμου και προς όλους τους δημότες.
Συνδυάζοντας τους εορτασμούς των Παγκοσμίων Ημερών, αφιερωμένων στο Περιβάλλον και στο Ποδήλατο, αντίστοιχα, ο Δήμος οργανώνει δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν από τις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Ιουνίου. Για τις δράσεις και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησαν χωριστά και αναλυτικά, κάθε αντιδήμαρχος και η κ. Στεφανάκη.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ