Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά, νότιοι μέτριοι άνεμοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί στα πελάγη, καθώς επίσης θερμοκρασία σε άνοδο, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την Καθαρή Δευτέρα.
Οι άνεμοι θα ευνοήσουν γενικά το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα, καθώς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές η ένταση τους προς το μεσημέρι θα φτάνει τα 3-4 μποφόρ, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.
Στις θάλασσες οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.