Την Κυριακή των Μυροφόρων, 4 Μαΐου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών ταχυδρομικών υπαλλήλων Ιωάννου Κουκουράκη (τεσσαρακονθήμερο) και Εμμανουήλ Παπαδάκη (ετήσιο) στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τουρλωτής Σητείας.
Στο κήρυγμά του αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα τόνισε την παρρησία των κρυφών μαθητών του Κυρίου Ιωσήφ από Αριμαθαίας και Νικοδήμου, οι οποίοι φρόντισαν για τον ενταφιασμό του νεκρού Ιησού, αλλά και την τόλμη των Μυροφόρων γυναικών, με πρώτη την Παναγία, οι οποίες από αγάπη γνήσια κινούμενες προς τον Διδάσκαλο Χριστό, αγόρασαν αρώματα και ξεκίνησαν λίαν πρωί για να αλείψουν το νεκρό σώμα Του χωρίς φόβο, και αξιώθηκαν πρώτες να γίνουν μάρτυρες της Αναστάσεώς Του.
Στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού, ο Εφημέριος της Ενορίας Τουρλωτής πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης, ο Εφημέριος της Ενορίας Μυρσίνης π. Νικόλαος Σφενδουράκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.