Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΥπάρχει ανάγκη για νέο όχημα ανακύκλωσης στο δήμο Αγίου Νικολάου-το ένα όχημα...

Υπάρχει ανάγκη για νέο όχημα ανακύκλωσης στο δήμο Αγίου Νικολάου-το ένα όχημα είναι εντελώς παλαιό και το άλλο είναι πολυδουλεμένο

Από

Ημερομηνία

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει έλθει το καινούργιο προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η τοποθέτηση των 200 περίπου νέων πράσινων κάδων καθαριότητας σε όλη την έκταση και τις Κοινότητες του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος από τον προηγούμενο μήνα προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 100 νέα καλαθάκια απορριμμάτων στην πόλη του Αγίου Νικολάου, αντικαθιστώντας αυτά που υπάρχουν τώρα.

Επίσης, στους πράσινους κάδους απορριμμάτων έχουν ήδη τοποθετηθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας τα ενημερωτικά αυτοκόλλητα (σε μέγεθος Α3, με οδηγίες, τηλέφωνα, κλπ) που είχε παραγγείλει ο Δήμος.

Ο κ. Βάρδας σημειώνει επίσης ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει άμεση ανάγκη από ένα απορριμματοφόρο όχημα για την ανακύκλωση, κάτι που επανειλημμένα έχει ζητήσει από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), χωρίς μέχρι σήμερα, τονίζει, να έχει βρει κάποια ανταπόκριση, λόγω της σχετικής άρνησης της Εταιρίας.

«Έχουμε ζητήσει είτε να μας χορηγήσουν κάποιο καινούργιο όχημα ή να μας αλλάξουν κάποιο από τα υπάρχοντα καθότι ζοριζόμαστε πάρα πολύ – το ένα όχημα είναι εντελώς παλαιό και το άλλο είναι πολυδουλεμένο. Δεν μπορούν, με λίγα λόγια, να ανταπεξέλθουν».

Η Εταιρία απάντησε στον Δήμο, λέει ο κ. Βάρδας, με σχετικό έγγραφο,«στο οποίο και αναφέρει, ψευδώς, ότι βγάζουμε 0,4 δρομολόγια την ημέρα. Αυτό δεν ισχύει, εμείς βγάζουμε 4 δρομολόγια ανακύκλωσης σε καθημερινή βάση, έχουμε δύο οχήματα, καθένα από τα οποία πραγματοποιεί δύο δρομολόγια».

Σχετικές επαφές, προσθέτει, έχουν γίνει και με το αρμόδιο υπουργείο, «χωρίς ωστόσο να έχουμε βρει μέχρι τώρα κάποια λύση», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση, καλεί τους δημότες να προσέχουν ιδιαίτερα στον τρόπο που εναποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους της ανακύκλωσης (π.χ. να προσέχουμε να σπάμε  τις κούτες κλπ).

 

Πρόσφατα άρθρα