ΑρχικήΑθλητισμόςΘα πρέπει να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στον Άγιο Νικόλαο - Είναι ιδανικός για...

Θα πρέπει να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στον Άγιο Νικόλαο – Είναι ιδανικός για βόλτες με πολύ όμορφες εικόνες στην παραλιακή ζώνη

Από

Ημερομηνία

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στις εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που προγραμματίζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). Κεντρικό μήνυμα της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η χρήση φιλικών στο περιβάλλον μεταφορικών μέσων, επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας μας.

Η εκδήλωση του ΠΟΑΝ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 6 μ.μ.– 8 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Δημ. Μανώλης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ότι σχεδιάζουν εκδήλωση στη λίμνη, που θα περιλαμβάνει επίδειξη ποδηλάτου με εκμάθηση αλλά και μαθήματα συντήρησης ποδηλάτου.

Θα ακολουθήσει ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη, στην οποία θα συμμετέχουν μέλη του Ομίλου αλλά και όποιος άλλος παραστεί με το ποδήλατό του. Παράλληλα, ο Ομιλος θα ζητήσει από τη ΔΑΕΑΝ να διατεθούν εκείνη τη μέρα τα ποδήλατα τα οποία έχει στην κατοχή του ο Δήμος, να μεταφερθούν στο χώρο της λίμνης για να τα δανειστούν και χρησιμοποιήσουν στην ποδηλατοβόλτα όσοι δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο.

Ο κ. Μανώλης, απαντώντας σε ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και αν αυτές ευνοούν τη χρήση ποδηλάτου, είπε: «Σίγουρα, η πόλη χρειάζεται αναβάθμιση σε σχέση με τις συνθήκες Κινητικότητας. Σε τμήματα στην επέκταση του σχεδίου πόλεως έχουν κατασκευαστεί ποδηλατόδρομοι, αλλά στον παλιό αστικό ιστό, δεν υπάρχουν. Αλλά και σε τμήματα που αναπλάστηκαν στη συνέχεια θα πρέπει να διαμορφωθούν ποδηλατόδρομοι.

Η πόλη είναι ιδανική για βόλτες με ποδήλατο, γιατί προσφέρει διαδρομές με πολύ όμορφες εικόνες στην παραλιακή ζώνη της. Αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, με χρήση ποδηλατοδρόμου, η χρήση του ποδηλάτου θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο ακόμη στον Αγιο Νικόλαο.

Η χρήση ποδηλάτου ως ατομικού μεταφορικού μέσου, όπως είναι διαμορφωμένες οι κυκλοφοριακές συνθήκες  μέσα στην πόλη, δυστυχώς, δεν είναι ασφαλής.

Θα μπορούσε όμως, με κάποιες τροποποιήσεις και παρεμβάσεις, να γίνει ασφαλέστερη και σίγουρα θα βοηθούσε και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που όπως γνωρίζουμε, υπάρχει πρόβλημα στη τροχαία μετακίνηση».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δείτε επίσης: Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

Πρόσφατα άρθρα