Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Από

Ημερομηνία

Εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης προγραμματίζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία ΠΑΟΔΑΝ, ΔΑΕΑΝ και των δύο Ποδηλατικών Ομίλων – Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως – στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Κεντρικό μήνυμα της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η χρήση φιλικών στο περιβάλλον μεταφορικών μέσων, επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας μας.

Η τοπική συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Αγίου Νικολάου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ποιότητας Μαρία Δεμέτζου είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ότι τα τέσσερα κεντρικά ζητήματα είναι η ψυχική και σωματική υγεία, η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της πανδημίας του «covid-19». Δεν είναι τυχαίο ότι η ψυχική υγεία είναι ζήτημα που συνιστά προτεραιότητα, καθώς η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης εστίασης στη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και αστικής κινητικότητας, ένα θέμα που άρχισε να αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα άλλο ζήτημα που συνιστά προτεραιότητα είναι η σωματική υγεία που περιλαμβάνει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης, καθώς και τα οφέλη της ενεργού κινητικότητας. Το ζήτημα της ασφάλειας υπογραμμίζει τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ασφάλεια των μεταφορών, την ενσωμάτωση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και τα εκτεταμένα μέτρα οδικής ασφάλειας στο αστικό περιβάλλον.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Οι εκδηλώσεις

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Νεαπόλεως το Σάββατο που μας πέρασε, στον Δημοτικό Κήπο, σε συνεργασία με την Τροχαία και Σχολή Εκπαίδευσης Οδηγών, έκαναν εκδήλωση αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια και στο ποδήλατο.

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Αγίου Νικολάου προγραμματίζει εκδήλωση την επόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 6 μ.μ.– 8 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Δημ. Μανώλης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι σχεδιάζουν εκδήλωση στη λίμνη, που θα περιλαμβάνει επίδειξη ποδηλάτου με εκμάθηση αλλά και μαθήματα συντήρησης ποδηλάτου.

Θα ακολουθήσει ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη, στην οποία θα συμμετέχουν μέλη του Ομίλου αλλά και όποιος άλλος παραστεί με το ποδήλατό του. Παράλληλα, ο Ομιλος θα ζητήσει από τη ΔΑΕΑΝ να διατεθούν εκείνη τη μέρα τα ποδήλατα τα οποία έχει στην κατοχή του ο Δήμος, να μεταφερθούν στο χώρο της λίμνης για να τα δανειστούν και χρησιμοποιήσουν στην ποδηλατοβόλτα όσοι δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα