ΑρχικήVideoΔιαμαρτυρία εργαζομένων στο ΓΝΑΝ: Ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (βίντεο)

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο ΓΝΑΝ: Ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) με σταδιακή μετατροπή σε Αορίστου Χρόνου τα επόμενα χρόνια όλων των συμβάσεων που έχουν ξεπεράσει τους 24 μήνες στην Υγεία και τουλάχιστον ετήσιες παρατάσεις για τους υπολοίπους εργαζόμενους, ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική διαμαρτυρία στο γραφείο κίνησης του ΓΝΑΝ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μανουσάκης, οι εργαζόμενοι αυτοί παρά το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία, η κυβέρνηση έδωσε παράταση των συμβάσεων των επικουρικών μόνο για 5 μήνες (μέχρι 31/3/22) και έναν χρόνο σε αυτούς του ΟΑΕΔ. “Ενώ σε αυτούς σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη δεν διευκρινίστηκε εάν δοθεί παράταση αλλά φαίνεται πως εξετάζονται οι εργολαβίες αφού τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν όλες τις άδειές τους μέχρι τέλος του χρόνου”.

Επίσης, μίλησε εκ μέρους των εργαζομένων με Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του Νοσοκομείου (ΣΟΧ-28/12/2018) σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη (των οποίων η σύμβαση λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο), η κ. Αγλαϊα Λιοντάκη, που αναρωτήθηκε εάν «είναι δυνατόν να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα Νοσοκομεία» τονίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που όλοι κατέβαλαν και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επισημαίνοντας ότι «η δουλειά μας θέλει μονιμότητα».

Το παρών στην διαμαρτυρία έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης που συνομίλησε με τους εργαζομένους.

Παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του Ν. Λασιθίου Βασίλης Καλιμάντζαλης.

Ν.Σ.

Πρόσφατα άρθρα