Αρχική_Τοπικά νέαΘαν. Κατσαγκόλης στην "Α": Τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου δεν...

Θαν. Κατσαγκόλης στην “Α”: Τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου δεν μετακινούνται, στόχος της ίδρυσης του Ε.Κ. στη Νεάπολη είναι η συνολική αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών

Από

Ημερομηνία

“Αυτό που ορισμένοι διαδίδουν ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου θα μετακινούνται στη Νεάπολη για τα εργαστηριακά τους μαθήματα στο πλαίσιο της ίδρυσης εκεί από το νέο έτος του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) είναι απολύτως ψευδές, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ΦΕΚ, οι μαθητές παραμένουν στα σχολεία που είναι και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και ΕΠΑΛ Νεάπολης παραμένουν κανονικά στο χώρο του κάθε ΕΠΑΛ και δεν μετακινούνται”, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω ζήτημα διεξήχθη σήμερα και μονοθεματικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου που είπε “ναι” στην ίδρυση του Ε.Κ. στη Νεάπολη ενώ είχε προηγηθεί και πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου μέχρι το Δημαρχείο και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, ζητώντας να παραμείνει το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου αυτόνομο – εκτός Ε.Κ. (πρώην ΣΕΚ).

Αυτό που αλλάζει στο υπό ίδρυση Ε.Κ. στη Νεάπολη, σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη, είναι ότι ο έλεγχος των εργαστηρίων των δύο σχολείων (και του ΔΙΕΚ Αγ. Νικολάου) θα γίνεται από τον Διευθυντή και δύο Τομεάρχες της νέας δομής.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο αποτελεί, προσθέτει, ότι ως νέα δομή το Εργαστηριακό Κέντρο στη Νεάπολη θα μπορέσει να απορροφήσει μέρος από τα 400 εκ. που συνολικά έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας ότι θα διαθέσει για τα αντίστοιχα Ε.Κ. σε όλη την Ελλάδα, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μέσω αυτής, τονίζει ο κ. Κατσαγκόλης, “θα αναβαθμιστούν και θα επανδρωθούν σημαντικά τα εργαστήρια και θα γίνουν πολύ πιο σύγχρονα”.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα